2016. 07. 04.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Medúzákkal van tele a tarcali bányató

Nem kell félni, ártalmatlanok

Nem kell rögtön megijedni, ha valahol medúzák jelenlétéről hallani. Így van ez a tarcali bányató esetében is, ott nemrégiben édesvízi medúzákat fotózott egy helyi lakos. A hirado.hu-nak eljuttatott felvételek 2-3 centiméteres nagyságú csalánozókról tanúskodnak.

fotó: hirado.hu/Varga Gréta

Ezek a medúzák csak a legtisztább vizekben élnek meg és szakemberek szerint szaporodásuk azt mutatja, hogy tartósan 22 Celsius fok feletti a vízhőmérséklet. Félni nem kell tőlük, a teljesen ártalmatlan állatok eredetileg Kínából származnak, de mára Amerika és Európa édesvizeiben is elterjedtek.

A tarcali bányatavat most már duplán érdemes meglátogatni, a festői szépsége mellett felette magasodik a nyolc és fél méter magas Áldó Krisztus szobor, amit már azok is láthatnak, akik önerejükből nem tudnak gyalog felsétálni a magaslatra.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: