2016. 06. 30.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

IX. Országos Csokoládé Fesztivál

Kilencedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek. Soha nem látott programsorozat várja a Szerencsre látogatókat.

Sportot és egészséges életmódot népszerűsítő bemutató nyitja a rendezvénysorozatot, melyen a fiatalok kedvenc sportolóikkal találkozhatnak. Nagyszerű sportolók mutatják be tudásukat, és állítanak példát a diákok elé.
Ezt követően, 14.00 órától tartják a XXII. Városi Polgármesterek Randevúját. Az eseményen átadják a Szféra által alapított, az „Év polgármestere”, „Az év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat, melyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését.

Idén ezen a "nulladik napon" (sportnapon) is lesznek fellépők, csütörtökön a Wellhello valamint Majka és Curtis is tiszteletüket teszik a fesztivál közönsége előtt.
A pénteki zenei programok közül ki kell emelni a Szerencsen most először fellépő Omega együttest, mely fennállásának 55. évfordulóját ünnepli. Rendkívül látványos fény- és hangtechnikával lép fel a közönség elé, felidézve a nagy slágereket. Fellép még ezen a napon többek között a Balkan Fanatik, az Ocho Macho, a Republic, a Honeybeast, a Children of Distance, és a Dorothy csapata. Természetesen más zeni világ is megjelenik ezen a napon, hiszen fellép Kis Grófo, de Voksán Virág is szórakoztatni fogja a nagyérdeműt!

Szombaton hagyományosan felvonulással kezdődik a fesztivál. A felvonulók között mazsoretteket, népi együtteseket, fúvósokat és veterán autókat köszönthetünk.
A megnyitó után helyi, határon innen és túli művészeti csoportok mutatkoznak be a nagyszínpadon.
A fesztiválterületen pedig kezdetét veszi a csokitúra: technológiai bemutatók, édességek kóstolása csábítja az édesszájú látogatókat.
A Kulcsár Anita Sportcsarnokban kezdetét veszi a Sweet Dance Champion táncverseny, melyet első ízben rendezünk. Reméljük nagy érdeklődés fogja kísérni ezt a rendezvényt is.
Lesz látnivaló bőven, hiszen különféle kézműves bemutatók, Csokoládé Kalandpark várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A régi autók szerelmesei a III. Oldtimer Veteránautó kiállított szépségeit csodálhatják meg.
A csendre és gondolkodásra vágyó látogatókat pedig a II. Sakk Open Csoki Kupa várja, amelyet a Turisztikai Központ épületében rendezünk meg.
A zenei stílusok tekintetében még változatosabb paletta várható, a rock, pop, punk, nemzeti rock és az alternatív irányzatok képviselői mind helyet kapnak a színpadon. Fellép Anna and the Barbies, Tankcsapda, Bëlga, Deák Bill Gyula, Groovehouse, By the Way, Alvin és a Mókusok, Dalriada és Örökség, és még sokan mások. Természetesen a gyermekekről sem feledkezünk meg. Bábszínház, óriásbábosok, ugrálóvár, vidámpark. Itt lesz ismét a 100 Folk Celsius, és a Kolompos együttes is. A hagyományosan általános iskolások részére meghirdetett rajzversenyünkre rekord számú, 767 rajz érkezett. Minden pályázót meghívtunk a fesztiválra, az első helyezettek pedig csokoládé díjazásban, illetve a helyezett alkotások óriásplakáton népszerűsítik a fesztivált.

A szombati programkínálat éjjel sem érhet véget, mivel a bulizókat szabadtéri diszkó, habparti várja.
A vasárnapot a tűzoltók Hagyományőrző versenye nyitja, a Kulcsár Anita Sportcsarnokban pedig a Miss Alpok-Adria szépségverseny megyei fordulóját rendezzük meg.
Ezen a napon is mindenki megtalálhatja a hozzá illő ritmusokat. A Depresszió, a Superstereo, Péterfy Bori és a Loveband, Kowalsky meg a Vega, az Ismerős Arcok és a Fish zenekar is koncertezik. Hagyományosan a szerencsi fiúk, a Hooligans együttes zárja a koncertek hosszú sorát. Azt estet és a fesztivált különleges elemeket tartalmazó tűzijáték teszi feledhetetlenné.

Jegyárak
Mindhárom napon kirakodó- és csokoládévásár, kóstoltatás, csokoládé szökőkutak az ínyenceknek. Neves gasztronómiai séfek gondoskodnak a vendégek ellátásáról.
A Fesztivál hagyományosan a családok fesztiválja. Ezért az idén kedvezményes családi jegyet is értékesítünk, így könnyítjük a kétgyermekes családok bejutását.
A jegyárak struktúráját úgy alakítottuk ki, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének és anyagi lehetőségének leginkább megfelelő jegyváltási lehetőséget.

Az idei jegyárak az alábbiak:

Megnevezés Egységár (Ft)
Felnőtt napijegyek 1 800
Gyermek napijegyek (6-14) 1 000
Családi napijegy 2 f, 2 gy. 4 700
Bérlet 08. 20-tól 5 500
Bérlet elővétel I. 06. 30-ig 3 500
Bérletjegy elővétel II. 08. 19-ig 4 500
Koncertnap felnőtt elővétel 08.19-ig 2 500
Koncertnap felnőtt 08. 20-tól 3 000
Koncertnap gyermek (6-14) 1 500
Sportnapi koncert elővétel 2 000
Sportnapi koncert felnőtt 2 500
Sportnapi koncert gyermek (6-14) 1 500

A 6 éven aluli gyermekek a rendezvényt ingyen látogathatják! Szerencsi lakcímkártyával csak a csütörtöki és pénteki koncertekért kell fizetni, a szombati és vasárnapi napon ingyenesen lehet látogatni a rendezvényt. 

Jegyeket és bérleteket a Rákóczi-várban, továbbá interneten is lehet vásárolni. (www.tixa.hu,  www.csokoladefesztival.com )

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: