2016. 06. 29.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

3+2 tuti program hétvégére

Most sem érdemes otthon maradni

Nem indul épp unalmasan a július Tokaj-Hegyalján. A fesztiválszezon csak most veszi igazán kezdetét, ajánlatunkban megmutatjuk merre érdemes a hétvégén ellátogatni.

A Monoki Babfesztivállal indul a hétvégi programdömping Hegyalján. A negyedik alkalommal megtartandó esemény kezd a térség nagyrendezvényei közé felsorakozni, tavaly is meghaladta már jócskán a tízezret a látogatószám.
Idén sem várnak kevesebbet embert Monokra, a babételek főzőversenyét már pénteken koncertekkel készítik elő. Július elsején a hazai mulatós élet képviselői mellett Rúzsa Magdi ad élő koncertet, szombaton pedig igazi sztárparádé lesz. Az estet a Kállay Saunders Band élő koncertje valamint a Boney M Show zárja, utóbbi a világhírű sztárzenekar egykori tagjának részvételével ígér hatalmas bulit.

Ugyan ezen a hétvégén sárazsadányi víziszínpadhoz is várják a vendégeket. A II. Zsadány Zenei és Gasztro Fesztiválon is megtolják a bulit és a hazai fellépők mellett Mr. President is bulit csinál a Bodrog partján. A kétnapos fesztiválon a műsor mellett a gasztronómia is kiemelten szerepel s a versenyben résztvevők hal, vad és házias magyaros kategóriában mutatják meg szakácstudományukat.

Az ételek mellett a pálinka is megjelenik július első hétvégéjén, szombaton és vasárnap Boldogkőváralján rendezik meg a Gönci Barack Vigasságot. A tavaly is fantasztikusra sikeredett fesztiválon ezúttal Kowalskyék koncerteznek, de Garami Gábor funky formációja, Freddie és Badár Sándor is ott lesz a Bestillo pálinkák társaságában.

Szombat este a cirkuszt kedvelőket Tokajba a Fesztiválkatlanba várják. A létesítménybe nem egy átlagos előadást, hanem valódi szakmai seregszemlét tartanak. A közönség először élheti át a könnyed szárnyalást gurtnin és tissue-n a levegőben, illúziót és varázslatot a titkokat rejtő bűvészdoboz kíséretében.
Szintén szombaton este nyit a Bárka Rendezvényhajó Bodrogkisfaludon is. A buli ott egész nap tart, délutántól már a napozóstégre várják a vendégeket, este pedig a tetőteraszon egész este koktélokkal és különböző grill ételekkel szolgálnak.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: