2016. 06. 25.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Szent Iván éj a Bodrog parton

Tűzugrással, maskarás felvonulással és táncházzal ünnepelték Tokajban Szent Iván éjszakáját. A Múzeumok Hosszú éjszakájának két napos programján elsőként a Világörökségi Bormúzeumba várták a vendégeket.

A programsorozat a Benkő Borház és a Népi Ízőrző Lovagrend közös kóstolójával vette kezdetét a Múzeumok Hosszú Éjszakája Tokajban, majd a XX. század Tokaji borai címmel nyílt időszaki kiállítás a város legújabb múzeumában. A bormúzeumban Hudák István kádármester tartott rendhagyó tárlatvezetés a szerszámok és hordók között, majd a maskarások felvezetésével a vendégek a Bodrog partra vonultak.
Ott gyújtották meg a Szent Iván éji tüzeket, a Hórihorgas Hujákolók műsorába pedig a közönséget is bevonták. Őket a SzabadTáncMívesek Egyesülete követte, akik a vendégekkel együtt átugrották a tüzet.

A Múzeumok Hosszú Éjszakája szombat este 7 órától folytatódik a Tokaji Múzeumban. Ott Nagy Csaba tárogatóművész fogadja a vendégeket, majd Szegedi K. Alice iparművész anyagából nyílik időszaki kiállítás.
Makoldi Miklós régész Vár-rege régész szemmel címmel tart előadást, de lesznek „padlás mesék” és élőzenés borkóstolás is.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: