2016. 06. 24.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Tárlatdömping Tokaj-Hegyalján

Bőven talál a művészeteket szerető közönség látnivalót Hegyalján. Tokajban helyi művészek-, Bodrogkeresztúrban pedig az alkotótábor résztvevőinek munkáit mutatják be.

Összesen tizennyolc tokaji és környékbeli művész munkáiból nyílt tárlat a Fesztiválkatlanban. A fotók, festmények, grafikák mellett számos érdekességet is láthat több héten keresztül a ’katlan közönsége.
Fintor Gábor a Fesztiválkatlan létesítményvezetője a tárlat megnyitóján arról szólt, hogy a kultúra közvetítés a legfontosabb feladatuk. Hozzátette, a nagyrendezvények mellett a kisebb, pár száz embert vonzó előadások és bemutatók is részei a Fesztiválkatlan kínálatának, legyen az egy író-olvasó találkozó vagy egy kiállítás megnyitó s a most kiállított alkotásokat több ezer ember láthatja a nyári szezonban.

A köszöntők után a kiállítók egyenként mutatkoztak be a teátrum színpadán, meséltek munkájukról, alkotásaikról és arról, hogy miként kerültek kapcsolatba az adott művészeti ággal. Tokaj mellett tarcali, bodrogkeresztúri, gávavencsellői, szerencsi és nyíregyházi művészek töltötték meg a kiállítóteret, akik köszönetképpen emléklapot vehettek át Fazekas Tamástól, a Fesztiválkatlan Kft. ügyvezetőjétől.

Festmények Bodrogkeresztúrban
A képzőművészetre fogékony bodrogkeresztúri lakosság és Dudás Gyula nagybányai festőművész ötlete nyomán immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Bodrogkeresztúrban 2009-ben útjára indított alkotótábor. A negyedik tábort követő szünet után idén ismét vendégül látta az alkotókat a település.

Dudás Gyula tavalyi halála után az emlékének szentelték az idei tábort, amint Goór Imre, Kecskemét méltán híres festőművészének fia keltett életre. A korábbi alkalmaknak megfelelően erdélyi és magyarországi alkotókat vártak a táborba.
- Festői szemmel a környezet forma és színvilágával magával ragadja az alkotót. Négy év kihagyás után visszatérve meglepett a község jelentős fejlődése, amely mellett is sikerült megtartani Bodrogkeresztúr természet közeliségét – mondta Goór Imre a tárlat megnyitóján.
Az elkészült alkotásokat a művészek a településnek ajánlották fel, a képek most a faluház tetőtéri kiállítótermében láthatóak. A művészeket meghívó önkormányzat csak annyit kért, hogy az idén kiemelten foglalkozzanak a teljes rekonstrukció előtt álló római katolikus templom jelenlegi állapotának a megörökítésével. Emellett sokan Hegyalja szépségét és a település épített- és természeti értékeit is megörökítették.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: