2016. 06. 21.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Vadat és halat, mi jó falat...

XIV. Nemzetközi Vad- és Halételfőző Verseny és Térségi Vadásznap

Tokaj-Hegyalja és a Zempléni térség legnagyobb gasztronómiai rendezvénye idén két napon várta a gasztronómia és az igényes kulturális programok kedvelőit. A szombati főzőverseny előestéjén Sátoraljaújhely Sétáló utcáján felvonulással indult útjára az eseménysorozat, melyet R. Kárpáti Péter, Gyebnár Csekka és Várkonyi András vidám hangulatú műsora követett a Rendezvénytéri színpadon. A Latabár Moziban a „Tüskevár” című mozifilmet tekinthették meg az érdeklődők, majd a No Techno Country Band zenekar koncertje zárta a napot.

Szombaton kiváló hangulatban töltötték meg a széphalmi Kossuth-kertet a XIV. Nemzetközi Vad- és Halételfőző Verseny és Térségi Vadásznap résztvevői: főzőcsapatok, kézművesek, vásárosok, és nem utolsó sorban több ezer érdeklődő a nap során. Aki kilátogatott a rendezvényre, az biztosan talált kedvére való programot a gazdag kínálatban. A rendezvény megnyitóját a Garagulya Gólyalábas Kompánia hívogatója előzte meg. A rendezvényt Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely város polgármestere, Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, és Dr. Bárándy Péter ügyvéd, az OMVK Etikai Bizottságának elnöke nyitotta meg.

Ezután került lebonyolításra a népszerű, immár ötödik alkalommal megrendezésre került Favágó Verseny, ahol vidám hangulatban mérték össze tudásukat a fanyüvő hölgyek és urak. Ebédidőben Bognár Gyula harmonikás szolgáltatta a zenét, majd a Garagulya Gólyalábas Kompánia vidám vásári komédiáin derültek jókat kicsik és nagyok. A színpadon Domokos László vezetésével – aki egyébként a főzőversenyben is megmérette magát - TV sztárok adtak műsort „Retroperett” címmel. Őket a Dupla Kávé zenekar, majd Nádas György műsora követte. Az ismert színész, humorista szenvedélyes amatőr szakácsként a Mátyás Rudolf Oscar-díjas mesterszakács vezette zsűri munkáját is segítette. Műsora után elérkezett az izgalommal várt eredményhirdetés ideje: a legjobb pálinkák, vad- és halételek megkapták méltó jutalmukat. A színpadon fellépett még az igényes élő zenét játszó Karmapirin zenekar. Ezután Gasztonyi Dániel vadászmadár bemutatója következett, sokakat elbűvölve madaraival. A tombolasorsolást követően Singh Viki sztárfellépő varázsolta el hangjával a nagyérdeműt, majd retro diszkó zárta a napot. A kiegészítő programok között fő látványosság volt a „Vadászok utcája”, ahol trófea kiállítás várta az érdeklődőket.

fotók: KLMK

Megrendezték a „2016 Célzóvize” pálinkaversenyt, volt vadászati témájú képzőművészeti kiállítás, vadászgörény simogató, íjászat, póni lovaglás, játszóház. Aki ellátogatott a rendezvényre, az nem maradt éhesen, az „Ízek udvarában” megkóstolhatta a főzőversenyen készült gasztronómiai remekműveket. A nap háziasszonya a ClassFM rádió népszerű bemondónője, Vágó Piros volt, aki már második alkalommal érezte magát remekül a rendezvényen. A főszervező Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ számos támogatójának és együttműködő partnerének köszönhetően olyan rendezvényt szervezett, ahol az érdeklődők és résztvevők számára minden feltétel adott volt a felhőtlen kikapcsolódásra.

Találkozzunk jövőre is, szeretettel várunk mindenkit határon innen és túlról egyaránt Zemplén fővárosába!

KLMK – Molnár Levente

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: