2016. 06. 09.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Újra fotópályázatot hirdet a hegyalja.info

Várja a képeket a Tokaji Fotószalon

A tavalyi sikeres kezdeményezés után újra meghirdeti fotópályázatát a hegyalja.info. A turisztikai hírportál ismételten várja műfaji megkötés nélkül a fényképeket, a zsűri által legjobbnak ítélt felvétel készítője 50 ezer forint pénzjutalmat kap.

A fotópályázat kiírását Erdős József a portál főszerkesztője jelentette be Sátoraljaújhelyen a Fotózz Tokajit! kiállítás megnyitóján. A hegyalja.info előző megmérettetésének képeit eddig Tokajban a Dufart Bor Klubban, Szerencsen a Zempléni Múzeumban láthatták az érdeklődők, most pedig a Kossuth Lajos Művelődési Központ galériában tekinthetnek meg július 10-éig. A megnyitón Jarecsni János a Sárospataki Hegyközség elnöke azt mondta, örül annak, hogy a fotósok széles perspektívában mutatták be a borvidéket. Kiemelte, már az első pályázat is sikeres volt, hiszen 75 alkotó több mint 300 felvétele érkezett be a felhívásra.

fotók: Takács Angéla, Mészáros Gábor | hegyalja.info

Ezt a sikert szeretné folytatni az oldal a következő fotópályázatával is. Erdős József azt mondta, Tokaji Fotószalon néven hirdetik meg újra a pályázatot. A képeket újra szakmai zsűri bírálja majd el, a legjobb fotót készítő alkotó 50 ezer forint pénzjutalmat kap, de a további helyezettek is borcsomagokkal és egyéb ajándékokkal térhetnek haza. Az idén már a közönség véleményét is kikérik, a fényképész szakemberekből álló bíráló bizottság pontozása alapján első 50 helyezett felvételére voksolhatnak az olvasók, a legtöbb szavazatot kapó fotós valamint egy szerencsés szavazó is Tokaj-hegyaljai hétvégét nyer.

A pályázaton műfaji megkötés nincs, egy alkotó maximum 5 darab képpel pályázhat. A műveket szeptember 10-éig várják a kiírás szerint, a képeket október elején a Dufart Bor Klubban mutatják be és ott adják át a díjakat is.

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: