2016. 06. 08.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Sikeres volt a második extrém futás Tokajban

130-an futottak a hegyre…

Másodszor tartották meg a Hegyre Fel! - Hétszőlő Extrém Futóversenyt a Tokaj Hétszőlő birtokán. Az előző évihez képest dupla számú nevező teljesítette az 1400 méteres, közel 200 méter szintemelkedővel bíró távot.

A leggyorsabban Kovács Lajos teljesítette a kihívást, neki 8 perc 27 másodpercre volt szüksége ahhoz hogy felérjen a célba. A hölgyek közül Szoták-Orosz Katalin (11:48.50) volt a leggyorsabb. A végleges eredmények itt láthatók.

Nagy előrelépésnek tartják a tavalyihoz képest a szervezők az idei Hegyre Fel! - Hétszőlő Extrém Futóversenyt. Fekete Gyula főszervező lapunknak azt mondta a szervezésbe, előkészületekbe melyeket teljes egészében a családja végzett sokkal több energiát fektettek látván a hatalmas érdeklődést.
- Nagy örömünkre szolgált, hogy sok-sok embernek szerezhettünk nagyon nehéz, de ugyanakkor nagyon kellemes perceket. Többen voltak, akik sok-sok kilométert utaztak kimondottan a verseny kedvéért - emelte ki az ötletgazda.

Az extrém megmérettetésen az indulólétszámot sikerült megduplázni, s idén már több mint 130-an vágtak neki az emelkedőnek. Előzetes regisztrációra, valamint nevezésre is volt lehetőség, de sokan csak pár nappal az esemény előtt, vagy épp aznap határoztak a részvételről, ami megnehezítette a tervezést.
- A futókat a célban innivaló, szőlőcukor és egy szelet csokoládé várta, hogy pótolhassák az elvesztegetett folyadékot, illetve kalóriákat. Minden résztvevő kapott továbbá egy befutó érmet, amely azt bizonyítja, hogy legyőzték a távot, valamint a szintkülönbséget - tette hozzá Fekete Gyula, aki azt mondja a résztvevők nagy többsége pozitív élményekkel tért haza és sokan már most beírták a versenyt a jövő évi naptárukba.

- Ez mindenképpen nagy elismerés a szervező csapatnak, ugyanakkor nagy kihívás is, hiszen a még több induló még nagyobb előkészületet, még nagyobb szervezettséget és nem utolsó sorban nagyobb segítői gárdát igényel. Itt említeném meg, hogy a támogatók mellett nagy-nagy köszönet illeti azokat a kedves barátokat, ismerősöket, akik a szabadidejüket áldozták azért, hogy sikeres legyen a II. HegyreFel! Hétszőlő EXTRÉM futóverseny.

Az nem kérdés, hogy folytatják -e a versenyt. A szervezők azt mondják mindenképpen szeretnénk jövőre is megszervezni ezt a hirtelen nagy népszerűségnek örvendő eseményt és bíznak abban, hogy támogatókat is egyre könnyebb tudnak találni. Jövőre pedig már a palettát is bővítenék, ami a teljesíthető távokat és útvonalakat illeti.

fotók: Erdős József | hegyalja.info

 

 

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: