2016. 05. 31.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Újabb átcsúszó pálya épül Sátoraljaújhelyben

A már meglévő átcsúszópálya mellé újabbat építenek a Zemplén Kalandparkban. A Sólyom 2. tartószerkezetét helikopter szállítja a két hegyre.

Premier csúszás a tavalyi átadón. Fotó: Erdős József | hegyalja.info (archive)

Tavaly tavasszal adták át a Zemplén Kalandpark két új attrakcióját, Dongót és Solymot. Az utóbbi most társat kap, a város vezetése úgy döntött, hogy megduplázza a kötélpályás átcsúszó kapacitását és még egy szerkezetet épít a Szár-hegy és a Magas-hegy közé - számolt be a Zemplén Televízió. Azért döntöttek a fejlesztés mellett, mert a kalandparkban ez a leggyakrabban használt eszköz, így biztos hogy lesz igény "a két Sólyomra". A település negyed milliárdos fejlesztési hitelből valósítja meg a beruházást, amiből még a közel 1500 négyzetméteres műjégpálya csarnokfedését is elkészítik.

A Solyóm 2-őt a közönség is napokon belül használatba veheti. Elkészülte után tehát már dupla élményt kínálnak a látogatóknak Sátoraljaújhelyen.
 
Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: