2016. 05. 04.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Hegyre Fel! – Extrém futóversenyt tartanak Tokajban

Másodszor várják egy „laza futásra” az extrém kihívásokat kedvelőket Tokajban. Június 5-én mindössze 1400 métert kell lefutni, de 190 méteres szintkülönbséggel.

Futók a cél előtt a tavalyi Hegyre Fel! versenyen. Fotók: Erdős József │ hegyalja.info

Az első ilyen futóversenyt tavaly hívta életre Fekete Gyula. A tokaji testnevelő tanár az mondja, mindig szeretett volna valami egyedi versenyt meghonosítani a városban. A nagy szintkülönbséggel vegyített futáshoz egy videómegosztón talált felvétel adta az ötletet, ennek a kistestvérét szervezte meg az előző évben. Első gondolat a tokaji sípálya volt, ám praktikus okokból a pár éve Magyarország Legszebb Szőlőbirtokának választott, a Rákóczi pincét is működtető Tokaj-Hétszőlő területe lett alkalmas a lebonyolításra.

- Idén már könnyebb dolgunk van a szervezéssel, mert tapasztalatok állnak mögöttünk, valamint a támogatók, akiket az előző évben megkerestünk, idén már szinte automatikusan a rendezvény mögé álltak. A tokaji Egészség Fejlesztő Iroda pedig fő támogató ként jelenik meg. Újdonságot a verseny lebonyolítása szempontjából az jelenthet még, hogy a serdülő, ifjúsági és a felnőtt kategória mellett megjelenik a szenior korosztály is. Távolabbi terveink között szerepel a kerékpárosok bevonása is a nem mindennapi kihívásba – nyilatkozta a HegyaljaInfo-nak Fekete Gyula, aki hozzátette, hogy a Hegyre Fel! - Hétszőlő Extrém Futóverseny 1400 méteres távjának utolsó 1000 méterén leküzdendő csaknem 200 m-es szintkülönbség beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

A folyamatos emelkedő egyaránt igénybe veszi a testi és lelki képességeket is, a résztvevőknek végig szilárd burkolatú úton kell futniuk. A célba érve viszont a szervezők azt ígérik: mindenkit kárpótol a szemet gyönyörködtető látvány.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: