2016. 04. 29.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Bacsó András a Borászok Borásza!

Tizedik alkalommal ítélték oda a rangos szakmai kitüntetést

Bacsó András a Tokaj Oremus borásza kapta 2015-ben a Borászok Borásza elismerést. Az utolsó öt jelöltből három Tokaj-hegyaljai szakember volt.

Bacsó András az elismerés átvételekor azt mondta, hogy a szíve elfogadja de a lelke csak egyötöd részben és oda szólította maga mellé a másik négy jelöltet is, akik a színpadon gratuláltak neki. 

- A bor átszövi mindanyiunk életét, a születéstől egészen a végéig - hangsulyozta a szakember. Szerinte Magyarországon különleges adottságnak a kezelői a borászok, ez igaz a klímára, a talajra és a kultúrára is, ami meghatározza az életüket. Azt mondta számára az volt a legagyszerűbb, hogy hitt a magyar borászat újraálmodásában és újralakotásában, amely az elmúlt évszázadokban nagyá tette és európai rangra emelte a magyar bort, ezen keresztül pedig annak legkitünőbb képviselőjét, a Tokajit.

- Bárhová megyek a világban egyvalami Magyarországról biztosan eszükbe jut innen: a Tokaji. Ha kimondjuk azt a szót hogy nemes édes bor, akkor az emberek Tokajra gondolnak. A világ legritkább édes nemes borának vagyo a szolgája, hiszen az én életemben az adatott meg, hogy egy birtokon dolgozom, azt képviselem és ott próbálok egy birtokfilozófiát megvalósítani - mondta Bacsó András 

A Borászok Borásza cím idei kitüntettje kiemelte, életében akkor volt a legboldogabb, ha egy pohár bort valaki megkóstolt és az mosolyt,  vidámságot hozott az arcára. 

A Borászok Barátja különdíjat is átadták, a 2012-ben indított elismerést olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. Ezt idén Gál Helga, Magyarország bornagykövete, a Külgazdasági és Külügyminisztérium bor és gasztronómiai tanácsosa kapta.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: