2016. 04. 26.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

21 milliós összleütés a Nagy Tokaji Borárverésen

19 termelő 28 tételét hirdették árverésre Tokajban a hétvégén. A Nagy Tokaji Borárverésen 80 százalékos eladási aránnyal 21 055 000 forint összleütéssel zárták az aukciót a szervezők.

 

A negyedik alkalommal megtartott Nagy Tokaji Borárverés célja, hogy a hegyaljai termőhelyek változatosságára hívja fel a figyelmet. A térségben az egyetlen lehetőség, egy helyen több különféle, egyedülálló tokaji bort vásárolhassanak meg.


A Tokaji Kulturális és Konferencia Központban megtartott aukción közel kétszázan vettek részt, ebből harminc érdeklődő licitált is. Az árverés legaktívabb vevője a Tokaji Borlovagrendbe újonnan felavatott tag, Manuel Peyrondet volt, aki 2008-ben Franciaország legjobb sommelierje címet kapta meg. Ő egyedül több mint 800 palack bort vásárolt meg.

Az aukciót szervező Tokaji Borlovagrend az árverésből származó bevétel egy részét a borvidék értékeinek növelésére fordítja. Közleményükben azt írják, aki vásárolt a borárverésen, nem csupán egy egyedi, magas minőségű tokaji bor birtokosa lett, hanem a megvásárolt tétel árával az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét is támogatta.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Vasárnap Mádra költöznek a Stílusos Vidéki Éttermek

Szeptember 10-én újra megrendezik a Stílusos Vidéki Éttermiség hagyományos éves közönségtalálkozóját. A vándorrendezvénynek ezúttal a Tokaji borvidék emblematikus települése, Mád ad otthont.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

A Tokaji borvidék 15 éve a világörökség része

Idén ünnepeljük a 15 éves évfordulóját annak, hogy az UNESCO felterjesztette a Tokaji borvidéket a világörökségi listára kultúrtáj kategóriában.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Dávid Rémusz: „A bor eleve egy bizalmi dolog…”

Fontosnak, sőt az egyetlen megoldásnak tartja a bio termelést a Budaházy- Fekete Kúria vezetője. Dávid Rémusz családja Erdőbényén egy 1650-ben épült vadászkastélyt vásárolt húsz éve, így lettek hegyaljaiak, majd később borászat tulajdonosok.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Tokaji Dukát: Golop Községe is csatlakozott a helyi pénz elfogadásához

Tokaj-Hegyalján 27 település összefogásával született meg az ötlet, hogy új pénznemet vezetnek be. A cél a helyi közösség összetartásának növelése és turizmus fellendítése volt.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Ahonnan a furmint meghódította a világot: Mád

Hetedik éve ünneplik a furmintot a Tokaji Borvidék talán legszebb településén, Mádon. Világhódító útjára azonban ennél jóval korábban „indult”. Más településnek nincs korábbi története a száraz furmint utazásáról.

 

Címkék: