2016. 04. 26.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

21 milliós összleütés a Nagy Tokaji Borárverésen

19 termelő 28 tételét hirdették árverésre Tokajban a hétvégén. A Nagy Tokaji Borárverésen 80 százalékos eladási aránnyal 21 055 000 forint összleütéssel zárták az aukciót a szervezők.

 

A negyedik alkalommal megtartott Nagy Tokaji Borárverés célja, hogy a hegyaljai termőhelyek változatosságára hívja fel a figyelmet. A térségben az egyetlen lehetőség, egy helyen több különféle, egyedülálló tokaji bort vásárolhassanak meg.


A Tokaji Kulturális és Konferencia Központban megtartott aukción közel kétszázan vettek részt, ebből harminc érdeklődő licitált is. Az árverés legaktívabb vevője a Tokaji Borlovagrendbe újonnan felavatott tag, Manuel Peyrondet volt, aki 2008-ben Franciaország legjobb sommelierje címet kapta meg. Ő egyedül több mint 800 palack bort vásárolt meg.

Az aukciót szervező Tokaji Borlovagrend az árverésből származó bevétel egy részét a borvidék értékeinek növelésére fordítja. Közleményükben azt írják, aki vásárolt a borárverésen, nem csupán egy egyedi, magas minőségű tokaji bor birtokosa lett, hanem a megvásárolt tétel árával az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét is támogatta.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Történelmi pincét vásárolhat Tokajban

Belvároshoz közeli, akár tovább bővíthető pincének keresnek új tulajdonost. 

 

Címkék: