2016. 04. 26.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

21 milliós összleütés a Nagy Tokaji Borárverésen

19 termelő 28 tételét hirdették árverésre Tokajban a hétvégén. A Nagy Tokaji Borárverésen 80 százalékos eladási aránnyal 21 055 000 forint összleütéssel zárták az aukciót a szervezők.

 

A negyedik alkalommal megtartott Nagy Tokaji Borárverés célja, hogy a hegyaljai termőhelyek változatosságára hívja fel a figyelmet. A térségben az egyetlen lehetőség, egy helyen több különféle, egyedülálló tokaji bort vásárolhassanak meg.


A Tokaji Kulturális és Konferencia Központban megtartott aukción közel kétszázan vettek részt, ebből harminc érdeklődő licitált is. Az árverés legaktívabb vevője a Tokaji Borlovagrendbe újonnan felavatott tag, Manuel Peyrondet volt, aki 2008-ben Franciaország legjobb sommelierje címet kapta meg. Ő egyedül több mint 800 palack bort vásárolt meg.

Az aukciót szervező Tokaji Borlovagrend az árverésből származó bevétel egy részét a borvidék értékeinek növelésére fordítja. Közleményükben azt írják, aki vásárolt a borárverésen, nem csupán egy egyedi, magas minőségű tokaji bor birtokosa lett, hanem a megvásárolt tétel árával az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét is támogatta.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Holnap kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és kreatív gyerekprogramokkal indul pénteken a Kerekdomb Fesztivál Tállyán, Tokaj-Hegyalja festői településén.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Elhunyt Emmert György

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Emmert György, a Fekete Pince és a Palásthy-Emmert Pince borásza.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Wáberer György nevét viseli majd az új sárospataki sportaréna

Több mint egymilliárd forintból nemzetközi kézilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas sportaréna épül Sárospatakon, a református kollégium kezelésében lévő Iskolakertben.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Minőség: Így jutott el tíz év alatt a teljes foglalkoztatottságig egy zempléni falu

Mád igazi gasztrofaluvá vált, az év éttermével, a Gusteau Kulináris Élményműhellyel büszkélkedhet, míg boraival nemzetközi sikereket ér el.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Új színfolt a Szerelmi Pincesoron

Szerelmi Pince néven újult meg a központi helyen lévő borház a Szerelmi Pincesoron. Tokajban az Illés Pince és más termelő borait kóstolhatják a vendégek.

 

Címkék: