2016. 04. 18.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Sárkányleves, mézes töltött káposzta és emeletes lapcsánka

Kóstolja meg Magyarországot Tokajban

Húsz csapat huszonhét féle ételét biztosan megkóstolhatják a látogatók szombaton Tokajban. A városban szezonnyitó gasztronómiai fesztivált tartanak, a Kóstolja meg Magyarországot elnevezésű rendezvényt a fesztiválkatlan parkolójában rendezik, a szervezők azt mondják hogy éhes és szomjas vendégeket várnak.

Nemcsak itthonról, hanem az országhatáron túlról is érkeznek csapatok a „Kóstolja meg Magyarországot Tokajban” rendezvényére. A gasztronómiai nap ugyan a városban újdonság, mégis több mint tíz éves múlttal rendelkezik és idén már csatlakozik a Magyar Turizmus Zrt. "Kóstolj bele a tavaszba!" országos akciójához.

- Az eredeti elképzelést annyival egészítjük ki, hogy minden ételhez Tokaji bort társítunk és megmutatjuk, hogy a boraink minden étel mellé kiválóak – mondta el lapunknak Kerekes Áron a Kulturális és Konferencia Központ igazgatója, az esemény egyik főszervezője.

A Kóstolja meg Magyarországot rendezvényen a tokaji borászok is ott lesznek. Ők nevük mellett a boraikat is adják, a különböző ételekhez a Benkő Borház, a Paulay Borház, a Tokaj Hétszőlő, a Pinceköz Borászat, a Gizella- és az Erzsébet Pince valamint a Hímesudvar ajánl jobbnál jobb borokat.

Lesz is mit öblíteni, hiszen igen változatos gasztronómiával készülnek a csapatok. A helyiek többek között csülökpörköltet, tiszai harcsa halászlevet és toroskáposztát is készítenek, de olyan különlegességekre is szert lehet tenni, mint a sárkányleves, mézes töltött káposzta és emeletes lapcsánka.

Kóstolni szombaton déltől lehet, az ételek és borok mellett pedig programokkal is várják a családokat. A gyerekeknek „mesevölgyet” alakítanak ki és a fesztiválkatlan játszótere is nyitva lesz előttük. A felnőttek a fent említett borászatok tételeit egész nap kóstolhatják, de lesz kézműves vásár és bemutató valamint egy igazi „kackiás verklis” húzza a talpalávalót egész nap.
A programok ingyenesen látogathatóak, a kóstolójegyek 1500 és 800 forintba kerülnek. Tombolát 200 forintért lehet venni, a számtalan ajándékcsomag, borkóstoló és egyéb nyeremények mellett a fődíj egy kétszemélyes wellnes hétvége az ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine&Spa-ba. A látogatók őrzött parkolóban hagyhatják autóikat, amiért 300 forintot kell mindössze fizetniük, a parkolás a helyieknek lakcímkártyájuk felmutatása mellett ingyenes lesz.

Mi is sorsolunk

Nemcsak a tombola tulajdonosok izgulhatnak azonban a rendezvényen. Mi is ott sorsoljuk ki játékunk fődíját: egy három éjszakás (hosszú)hétvégét félpanziós ellátással a Hotel Kelep-be. A csütörtökig tartó játékban még bárki részt vehet, mindössze el kell árulnod melyik a kedvenc Tokaj-hegyaljai fesztiválod vagy rendezvényed. A pihentető hétvége mellett a kedvenced is segíted, hiszen a győztes fesztivál egy fél millió forintos marketing csomagot nyer, amit a hegyalja.info felületein költhet el rendezvénye népszerűsítésére.
 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: