2016. 02. 15.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Egy kötetben Hegyalja értékei

Megjelent a Tokaj Kalauz 2016

A Tokaj Kalauz nem ismeretlen talán azok számára sem, akik csak ritkán teszik tiszteletüket Tokaj-Hegyalján. Az első kiadása is sikeres volt, kevés olyan pincészet van a borvidéken ahol ne lenne kinn egy példánya. A második kiadás két évvel követte az elsőt, ebben már kétszer annyi borászat kapott helyet, mellette pedig Hegyalja éttermei és szálláshelyei is szerepelnek.

- Évekkel az első kiadás előtt kezdődött ennek az előkészítése. Én 2010 óta foglalkozom a Tokaji Borvidékkel és a 2014-es első kiadást annyira jól fogadta a szakma és a borvidéki közösség is, hogy nem volt kérdés az, hogy a második kiadásnak még ennél is komplexebbnek kell lennie - mondta el a HegyaljaInfonak a Sárga Borházban megtartott kötetbemutatón a szerző.

A bővített, az előzőhöz képest dupla annyi tartalommal bíró Tokaj Kalauz két nyelven jelent meg, a magyar mellett angolul is tájékoztatja a látogatókat. Ripka Gergely (képünkön) azt mondta, ugyan a borokra épül a tartalom, de emellett számos desztináció és izgalmas sztori is helyet kapott a kötetben. A premier a Furmint Februáron volt, ám a szerző azt mondja a borvidéken is várták már a folytatást, mert a visszajelzések alapján használható és szerethető is egyben.
A folytatás két év múlva várható, a szerző azt mondta ennyi azaz időintervallum, amikor megjelennek újabb olyan szereplők Tokaj-Hegyalján, akikről érdemes mesélni.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: