2016. 03. 10.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Bemutatták Tokaj idei rendezvénykínálatát

Gasztronómiai rendezvényekkel és számos új programmal bővül a tokaji rendezvénykínálat idén - erről a városban tartott sajtótájékoztatón beszéltek, amin bemutatták az évi kínálatot. A Fesztiválkatlan nagyprodukciókkal készül 2016-ra, amiben a jubiláló Zempléni Fesztivál is részt vesz.

Mint azt már a programjaink közt is mutattuk több mint tíz nagyprodukciót tartanak idén a Tokaji Fesztiválkatlanban. A kínálat széles skálán mozog, a gyermek- és komolyzenei koncertek mellett a közönség táncot, musicalt, operettet és operát is láthat a mintegy 2500 férőhelyes szabadtéri színházban. Fazekas Tamás, a Fesztiválkatlant üzemeltető cég vezetője arról beszélt, hogy már most készülnek a nyár csúcspontjánt jelentő előadásra, ami az Operettszínház Rómeó és Júlia című musicalje lesz. A szervezők optimizmusát mutatja, hogy dupla bemutatóval készülnek a félezer darabot is megélt előadásra.
Nemcsak Rómeók dupláznak azonban Tokajban, hanem az a Nemzetközi Cirkuszfesztivál is, amit július első péntekjén és szombatján tartanak. A katlanba visszatérő vendég már az Expreidance és a békéscsabai Jókai Színház is, aki ebben az évben sem maradnak ki a repertoárból. A cégvezető hozzátette, szeptember első hétvégéjén egy Koncz Zsuzsa koncerttel is készülnek. Ez azért is különleges, mert a művész jövő évi, sportarénában tartandó búcsúkoncertje előtt várhatóan az utolsó nagy szabadtéri koncertje lesz a tokaji fellépés.
A tavalyi évhez képest az is változás, hogy idén már tavasztól őszig folyamatos nyitva tartással üzemel a Fesztiválkatlan, ahol az előadások után after partykat is szerveznek, de stand up comedy vagy kisebb koncertek is lesznek akkor, amikor nem nagyelőadást tartanak.

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Zempléni Fesztivál is együttműködik a tokaji helyszínnel. Turjányi Miklós fesztiváligazgató elmondta, augusztusban a Mágnás Miskát és a világ talán legtöbbet játszott operáját, a Sevillai Borbélyt mutatják be, de a jubileumi év keretin belül a John Williams Filmharmonikusok és a Carmina Burana is az ő szervezésükkel valósul meg.

A városi rendezvények is megújulnak. Nagyné Bősze Katalin a Tokaji Múzeum igazgatója arról szólt, hogy már márciusban Múzeumi Szalon címmel előadásokat tartanak és egy új állandó kiállítást is berendeztek, amit március 15-én adnak át a látogatóknak. A Világörökségi Bormúzeum állandó tárlata mellett is folyamatosan törekszenek az érdekességek bemutatására, így a tetőtérben Star Wars makett kiállítás, képzőművészeti bemutató és a történelmi Magyarország népi viseleteit is megmutatják még ebben az évben.

Az ígéret szerint a múzeummal a Kulturális és Konferencia Központ közösen több programot hív életre. Április 23-án a korábban több mint tíz évig Nyíregyházán sikerrel működő Kóstolja meg Magyarországot című gasztronómiai rendezvény költözik Tokajba. A Fesztiválkatlannál több mint huszonöt csapat készíti el saját tájjellegű ízeit, amit a helyi borászok és más termelők tesznek még színesebbé.
Kerekes Áron, a központ igazgatója hozzátette, azon a hétvégén tartja a Tokaji Borlovagrend a negyedik borárverését, ami még színesebbé teszi a hétvégét. Idén is megtartják a Tekerj a Hegyre című programot, kiemelt helyszíne lesz a város a Nemzeti Bormaratonnak, a Bornapokat pedig a nyár első hétvégéjén rendezik. A tervek szerint lesz rockzenei tehetségkutató is a városban, a népzenét kedvelők pedig rendszeres táncházakon vehetnek részt.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: