2016. 03. 10.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Olaszország Tállyára költözik

Gasztronómiai hétvége az Oroszlánosban

A világ minden Tállya címmel indítja el legújabb programsorozatát az Oroszlános Borvendéglő. A szervezők ezúttal nem a hazai, hanem a külföldi gasztronómiát mutatják be, első alkalommal Olaszországot látják vendégül.

A márciusi hosszú hétvégén egy dél-olaszországi házaspár, Anita és Raffaele Irace vezetésével ismerkedhet meg a közönség Campania, azon belül a varázslatos, szintén világörökségi helyszínként ismert Amalfi-part mesés ízeivel, a citrom- és olívaligetek alapanyagaival, az igazi parmezán sajttal, a Vezúv lejtőiről származó olasz borokkal és természetesen az eredeti limoncelloval a Salernoi-öbölből.

A vendégszakácsok a Tirrén tenger partján, egy sziklák közé épült több száz éves halászházban élnek. Raffaele a híres öböl legjobb éttermében, a sztárok és művészek kedvenc helyének számító Buca Di Bacco-ban vezet főzőkurzusokat, Anita pedig igazi mammaként és vérbeli olasz háziasszonyként vezet egyszerre rusztikus és modern olasz háztartást. Sőt, nemcsak mesélnek róla, de visznek is a tállyai közönségnek saját olívaolajukból, citromfájuk terméséből, az Oroszlános séfje segítségével pedig egy borvacsorán bemutatják, milyen egy igazi campaniai étkezés. Anita a vacsorák előtt főzőkurzus keretében mutatja be és tanítja meg az autentikus olasz tésztakészítés technikáját.

A tállyai márciusi hosszú hétvége részletes programja itt olvasható!

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: