2016. 03. 06.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Itt vannak a Nagy Tokaji Borárverés tételei

Negyedszer kalapács alatt a borok

Megjelentette honlapján az idei borárverés borászatait és borait a Tokaji Borlovagrend. Az immár negyedik évét számláló rendezvényt idén Hegyalja névadó településén tartják.

A Nagy Tokaji Borárverést először 2013-ban tartották meg, akkor 13 tétel eladásából valamivel több mint 20 millió forint folyt be. Egy évvel később már 21 tételre lehetett licitálni, az árverés vége 27 millió forintot hozott. Az eddigi legsikeresebb a tavalyi aukció volt, akkor 14 tételből 30 millió forintnál is többet hozott az árverés, volt olyan bor, ami 5 millió forintért talált gazdára.
Idén 19 féle hordós- (fél vagy egy gönci hordó mennyiségben), és 7 féle palackozott bort árvereznek el, azt hogy mi kerül a kalapács alá egy szakmai borvizsgáló bizottság ellenőrzi. A borárverés szervezői idén is figyeltek arra, hogy egyensúly legyen a száraz, késő szüret, édes szamorodni, valamint az aszúborok és eszencia között. 19 termelő összesen 26 tételt mutat be, amelyek mindegyike egyedi és megismételhetetlen.
A megvásárolható borok között többek közt a Basilicus-, a Gróf Dégenfeld-, a Tokaj-Hétszőlő- és a Zsirai Pincészet borai is megtalálhatóak, de számos más neves hegyaljai pincészet kiválóságát is elárverezik Tokajban.

Bárki licitálhat
A Nagy Tokaji Borárverésen, illetve a rendezvényt magába foglaló Tokaji Tavaszon bárki részt vehet. A szervezők azoknak a vevőknek, akik személyesen nem tudnak részt venni az árverésen, idén is biztosítanak telefonos licitálási lehetőséget. Az aukciót a Tokaji Kulturális és Konferenciaközpontban rendezik április 23-án, előtte a Tokaji Borlovagrend új tagjait avatják a Rákóczi pincében és lesz olyan vakkóstoló is, ahol a kalapács alá került tételeket lehet megismerni.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: