2016. 03. 06.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Tokaj-Hegyalján van a legjobb borhotel, -borvacsora és pince!

Díjazták az Andrássy Rezidenciát, a Gusteaut és a Holdvölgyet

Tarcal- és Mád nem panaszkodhat az elismeréseket illetően. Ezúttal a legjobb borhotel, a legjobb borvacsora és a legjobb pincelátogatást címeket ítélték itt működő vállalkozásoknak a VinCE Budapest Wine Show gálaestjén.

A VinCE magazin által tavaly alapított VinCE Awards nevű díjjal tizenkét kategóriában ismerték el a magyarországi borvilág kimagasló teljesítményeit. A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a VinCE magazin tizenegy éve meghatározó szerepet vállal a hazai boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. A VinCE Awards díjjal a lap olyan kimagasló teljesítményeket ismer el, amelyek túlmutatnak a borok elkészítésén, hogy azonosítsa és példaként mutassa fel a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat.

Az elismerések között a legjobb borhotel kategóriában a tarcali Andrássy Rezidenciát választotta a zsűri, míg a legjobb borvacsora díjával a mádi Gusteau Kulináris Élményműhelyt tüntették ki. Az elegáns étteremhez földrajzilag is valóban közel, alig 3 perc sétára(!) lévő Holdvölgy Pincészet pedig a legjobb pincelátogatást kínálja a zsűri szerint.
A VinCE Awards-díjaknak egy másik Tokaj-hegyaljai kötődése is van, ugyanis a VinCE magazin saját tesztjein legtöbb csillagot szerzett borászat a Sauska lett.
 

Márciusban is kóstolna egy jót? 

Tokaji Mácius - a Nagykóstoló!

 

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: