2016. 02. 27.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Kétszázan futottak egy gólya miatt

Fülöp, a gólya állandó lakója Bodrogkeresztúrnak

Az időjárás is a kegyeibe fogadta a futókat Bodrogkeresztúrban. A szervezők a február végi futást a település állandó lakójáról, Fülöpről nevezték el. A gólya mintegy tíz éve tölti a telet is Magyarországon.

A futóversenyre mintegy kétszázan jelentkeztek előzetesen, de voltak, akik a helyszínen csatlakoztak a megmérettetéshez. Az öt kilométeres táv a bodrogkeresztúri faluház elől indult és a település kilátója volt a cél.
Rozgonyi István, a program főszervezője a megnyitón elmondta, az egész kezdeményezés egy baráti futásnak indult, de a vártnál jóval nagyobb számban érdeklődtek a tél végi esemény után. A hamar népszerűvé vált futóversenyt már biztosan megtartják jövőre is.

A névadó személyes jelenlétével tisztelte meg a régió első téli futóversenyét, a távot a leggyorsabbak alig 20 perc alatt teljesítették. A futás után a településen a gólyák életét bemutató kiállítás nyílt, az Aggteleki Nemzeti Park pedig a fehér gólya védelméről tartott előadást.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: