2016. 02. 18.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Fotózz Tokajit! - Kiállítás Szerencsen

Díjazott képek a Zemplén Múzeumban

Március végéig látható a HegyaljaInfo Fotózz Tokajit! című tárlata Szerencsen. A fotópályázat legjobb 20 felvételét a Zempléni Múzeumban láthatják az érdeklődők.

A Fotózz Tokajit című pályázatot tavaly nyáron hirdette meg a HegyaljaInfo. A fotósokat Tokaj-Hegyalja szépségeinek bemutatására kértük műfaji megkötés nélkül. A felhívásra 75 fotós mintegy 300 felvétele érkezett be. Ebből a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 20 képet tekinthetik meg az érdeklődők.
A premier a Dufart Bor Klubban volt október elején, a képek most Szerencsen mutatkoznak be. A kiállítást Koncz Ferenc Szerencs polgármestere, Fazekasné Majoros Judit a Zempléni Múzeum igazgatója és Erdős József, a HegyaljaInfo főszerkesztője nyitotta meg.

Akkor és most
A helyszínválasztás nem a véletlen műve, a múzeum és a weboldal a tervek szerint a jövőben egy másik kiállítást készít Akkor és most címmel: A Zempléni Múzeum egyedülálló képeslapgyűjteményét felhasználva mutatjuk be, hogy milyen volt az élet az 1900-as évek elején és milyen most. Mindezt úgy, hogy a települések utcaképeit, jellegzetes épületeit újrafotózva, a múltat és a jelent egymás mellett láthatja majd a közönség.
A Fotózz Tokajit! tárlat képei március végéig láthatók Szerencsen. A fotósoknak azonban érdemes ujjukat a kioldó gombokon tartani, mert hamarosan indul a Fotózz Tokajit! második fordulója.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: