2016. 01. 28.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Hordót készítettek a brit borlovagok

Angol borszakértők a Tokaji Borlovagrendben

A londoni székhelyű 67 Pall Mall exkluzív borklub alapítóját és sommelier-jét avatták borlovaggá Tokajban. A Rákóczi pincében megtartott szertartás a hagyományoknak megfelelőn zajlott, a borlovagok kiállták a próbát és lették esküjüket.

A hordókra a fejvas felhelyezése a karikahajtó kalapáccsal csupán jelképes próba, mégis mindkét angol vendég probléma nélkül teljesítette a feladatot. Az, hogy megfeleltek a próbán azt jelenti, hogy a Tokaji Borlovagrend a tagjai közé választotta Grant Ashtont és Ronan Sayburn master sommeliert.
A 67 Pall Mall alapítója és vezető szakértője azért látogatott Hegyaljára, hogy exkluzív borklubjuk kínálatát Tokaji borokkal bővítsék. Terveik szerint a jövőben minél szélesebb körben terjesztenék a borvidék (és a borok) hírnevét, valamint magas színvonalú képviseletet biztosít az Egyesült Királyságban.

Ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak és –remélhetőleg- hosszú távú együttműködésének első lépése volt a neves szakemberek taggá avatása. Az esküjükben fogadalmat tettek arra, hogy a Tokaji bor hírnevének megőrzéséért és annak elterjesztéséért munkálkodnak. A hivatalos ceremónia részeként Kovács Tibor nagymester, a Tokaj Hétszőlő Zrt. birtokigazgatója aszúkeverő lapáttal lovaggá ütötte őket.

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: