2015. 12. 30.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Már a legjobb pezsgő is Tokajban készül

Harminc tétel közül találták a legjobb hazainak a Sasuka klasszikusát

Laikusok és szakértő kóstolók a pezsgők színét, tisztaságát, gyöngyözését, illatát, valamint ízét és zamatát is vizsgálták. A hazaiak közül a Sauska Tokaj Extra Brut pezsgője lett a legjobb.

fotó: szupermenta.hu/pezsgo-december/ 

A korábban kisebb internetes cirkuszt kiváltó NÉBIH teszten tokaji pezsgő lett a legjobb. Sokan eddig csak azt kifogásolták, hogy a 40 ezer forintos Dom Pérignon pezsgő rosszabb értékelést kapott a „Tescoban kapható 1000 forintos” pezsgőnél a NÉBIH hivatalos tesztjén.

Van azonban jelentős Tokaj-hegyaljai vonatkozása is a hírnek, a teszten ugyanis a Sauska Extra Brut pezsgőjét találta a legjobbnak a NÉBIH. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampánya, a Szupermenta decemberi terméktesztjén az évvége legkedveltebb italát, a pezsgőt vette górcső alá. A laikusokból és szakemberekből álló gárda a fogyasztói kedveltségi teszten a pezsgők színét, tisztaságát, gyöngyözését, illatát, valamint ízét és zamatát is pontozta, de analitikai szempontból is vizsgálták a termékeket. 

 
 

Az összesen 30 termék közül (15 hazai és 15 külföldi) a Sauska Tokaj Extra Brut pezsgője lett a legjobb a magyar pezsgők között. A közel 7000 forintba kerülő ital 15,83 pontot kapott a kedveltségi vizsgálaton, ez azt jelenti, hogy a hazaiak mellett még 13 külföldi pezsgőt is beelőzött. A teszt teljes listáját és értékelését IDE kattintva érheti el.

Nemcsak a Sauska terméke szerepelt azonban a vizsgáltak között Tokaj-hegyalján termett alapanyagból, a teszten negyedik lett a Kiskőrös székhelyű Boranal Kft. Tokaji Brutja és tizenkettedik a Dereszla 2011-es Tokaji Sparkling száraz fehér pezsgője.

 

EZT MÁR OLVASTA? Pezsgőkészítés Tokajban – Interjú Demeter Zoltánnal

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: