2015. 12. 18.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Bölény őrzi ezentúl a szerencsi éttermet

Kortárs művész alkotása került a Buffalo Bill étterem mellé

A Szőke Gábor Miklós által készített bölény vigyáz ezentúl a szerencsi Buffalo Bill Étteremre. A kortársművész tölgyfából készítette el művét.

Az alkotás különlegessége, hogy minden egyes eleme külön láncfűrésszel lett kivágva, s nem szabályos elemekből, lécekből lett kivágva.

- Az őskori barlangrajzok inspiráltak, mint a híres Lascaux-i bölény, ami egy kicsit ebbe az alkotásba is bekerült. Bízok benne hogy ikonjává válik a helynek és Szerencsnek is – mondta el az avatón a Groupama Aréna előtti „Fradi sast” is elkészítő Szőke Gábor Miklós.

A szobrot a Buffalo Bill Étterem melletti téren avatták fel, ahol adventi vásárt tartottak. A Buffalo Market ezúttal különleges akciót is szervezett, az 1000 Csillag Éjszakája kezdeményezéssel ezer világító lufit engedtek a magasba. Az Együtt A Sérült Emberekért Alapítvány, a Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány és a Szimbiózis Alapítvány megsegítésére elindított akcióban minden lufi 100 forint támogatást jelentett a szervezeteknek.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: