2015. 12. 19.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Tokajban betiltják a PET palackot

Százezres bírsággal járhat a palackos bor utcai árusítása

A tokaji önkormányzat rendelete szerint jövő év elejétől tilos PET-palackban bort árulni és árubemutatás céljából kihelyezni. A döntés a város tulajdonában álló közterületeken tiltja meg a flakonos bor kereskedelmét, de az üzletekben továbbra is kapható lesz a „gazdaságos” kiszerelés.

Januártól eltűnik a PET palackos bor a tokaji utcákról. Képünk illusztráció.

Hegyalja névadó településén a helyiek szerint régóta probléma a PET palack kérdése. Az igényesebb fogyasztók nyilván elzárkóznak ezek vásárlásától, viszont a kereskedők elmondása szerint még mindig van az a réteg, akik veszik az ilyen kiszerelésű bort.

A flakonos bor kérdése régóta probléma Tokajban. A Művelt Alkoholista például már 2008-ban is foglalkozott az akkor sem új keletű problémával. Érdekes, hogy a borvidék más településein maguk a szolgáltatók döntötték el, hogy nem árulják az utcán flakonban a bort, addig Tokajban csak néhány borász cselekedett ugyan így. Igaz, ők már régóta küzdenek ez ellen, eddig kevés sikerrel.

A tokaji önkormányzat decemberben elfogadott a közterület-használat rendjének szabályozásáról szóló rendelte szerint jövő év január elsejétől tilos lesz „műanyag- és PET-palackban forgalmazott bort árulni, ill. árubemutatás céljából kihelyezni”. Ez azt jelenti, hogy az üzletekben továbbra is vásárolható lesz a „zempléni furmint”, de a boltok előtt és az utcákon már nem árulhatják.
A város honlapján megjelent határozat szerint a szabályok megsértése 200 ezer forintos bírsággal is járhat. Kár, hogy az ország legismertebb borvidékén ezt így kell szankcionálni.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: