2015. 11. 21.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Tokaji bormúzeumot nyitnak Shanghajban

Tizenegy hazai kiállító – köztük tokaji, villányi és balatoni vezető borászatok – képviseltették magukat az MT Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság közösségi standján a világ egyik legnagyobb bor és szeszesital szakkiállításán, a ProWine-on Sanghajban. A csak szakmai látogatóknak szóló seregszemlén 32 ország 510 kiállítója vett részt, a látogatók száma pedig meghaladta a 6000 főt. A magyar borok iránt egyébként nagy érdeklődés mutatkozott az ázsiai partnerek részéről, sőt, a sanghaji Tokaji Borkedvelők Köre még az idén „Tokaji Bormúzeumot" nyit a nagyváros egyik üzletközpontjában, amelyhez számos lehetséges beszállítóval tárgyaltak a kiállításon - számolt be az agrarmarketing.itthon.hu.

A magyar borvidékekről származó minőségi nedűk már évek óta megjelennek a ProWine China-n, ám – a tapasztalatok szerint -, a kínai piacra csak hosszú éveken át tartó jelenléttel lehet bevezetni a termékeket. Úgy tűnik, a tokajinak már nem kell cégér, hiszen azt jól ismerik Kínában, mi több, a közeljövőben Sanghajban „Tokaji Bormúzeumot" nyitnak, amelyhez a mostani kiállításról is toboroztak beszállítókat. Más borvidékekről származó boraink azonban csak nagyon elenyésző mennyiségben érhetőek el a távol-keleti országban. Az idei ProWine China magyar részvétele tehát azt a célt is szolgálta, hogy a hazai nedűk jóval szélesebb spektrumát ismertessék meg a kínai közönséggel.

A mádi Zsirai Pincészet is megmutatta magát a sanghaji kiállításon. Fotó: Zsirai Pincészet facebook oldala

A magyar standon vezetett borkóstolókat tartottak a Nemzeti Borkiválóság gyűjtemény 30 válogatott nedűjéből, ezen kívül üzletember-találkozókkal, szakmai előadásokkal is népszerűsítették a hazai borokat. A kiállítók nem titkolt célja az volt, hogy a már ismert és méltán népszerű tokaji mellett felhívják a figyelmet arra, hogy még számos más, kiváló minőségű magyar bor is létezik. A kereskedők azt remélik, hogy a jövőben az éttermek itallapjain és a borszaküzletek polcain is többféle magyar bort kínálnak majd. A helyzet azonban nem egyszerű: ugyan a borfogyasztás Kínában fokozatosan nő, de csak hosszú éveken át tartó bizalomépítéssel és különleges kínálattal lehet igazán célt érni.

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Történelmi pincét vásárolhat Tokajban

Belvároshoz közeli, akár tovább bővíthető pincének keresnek új tulajdonost. 

 

Címkék: