2015. 10. 06.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Kincsestár nyílt Bodrogkeresztúrban

A hegyaljai fejlesztéseket támogató projekt részeként adták át a Keresztúri Kincsestárat, ahol interaktív kiállítással várják a látogatókat a térség történelméről, természeti értékeiről, régészeti anyagairól.

Az 1918-ban, a Dereszla-domb keleti lejtőjén talált arany ékszerekből álló, i.e. 1200-as évekből származó leletanyag, a híres „Dereszla kincse” hazamegy Bodrogkeresztúrra, ugyanis annak másolata gazdagítja a Kincsestárat. A múlt iránt érdeklődők a „Keresztúri kultúrakör” néven ismert rézkori leletanyagot is megtekinthetik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hermann Ottó Múzeumnak köszönhetően. Ezek mellett Kunkovács László, Kossuth- és Balog Rudolf-díjas fotóművész a Bodrog folyó halászatát megörökítő fotóiban is gyönyörködhetnek majd a látogatók. A Keresztúri Kincsestár továbbá bemutatja a falu régi börtönét, a Bodrogzug tájvédelmi körzet madár- és növényvilágát, valamint a község testvértelepüléseit is. A külföldi látogatókat tolmácsgépek segítik majd a Kincsestár kincseinek megismerésében.

Az ÉMOP-2.1.1/F-14-2014-0001 „Kiemelt turisztikai attrakciók- és szolgáltatások fejlesztése” projekt átfogó célja a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék komplex fejlesztése, melyen belül a térség hagyományain alapuló, a világörökségi helyszín kulturális infrastruktúráját hasznosító fejlesztések, kulturális, vallási, művészeti rendezvények és a hozzájuk szorosan kapcsolódó turisztikai szolgáltatások valósulnak meg.

Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata az egyedülálló fejlesztési projekten belül a Községháza alatti pincerendszer rekonstrukciójával regionális kulturális bemutatóközpontot és rendezvénytermet alakított ki. A Keresztúri Kincsestár interaktív kiállítással várja a látogatókat a térség történelméről, természeti értékeiről, régészeti anyagairól.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: