2015. 09. 18.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Repülőjegyekért futhatunk Mád és Tállya közt

Második alkalommal hívják futni a vendégeket és a helyieket Mád és Tállya közé. A Tállyáért Egyesület szervezésében a Barta Pincének otthont adó mádi Rákóczi-Aspremont-kúria elől indulnak a futók, a hét kilométeres táv a tállyai Rákóczi-kúriához vezet.

A rajtpisztolyt szeptember 26-án, szombaton 11 órától Szepsy István lövi el, a futás útvonalán pedig a futókat vízzel és szőlőcukorral várják a pincészetek. A futás célja, hogy felhívja a figyelmet borvidékre, az itt rejlő értékekre, és az, hogy erősítse az összefogást a Tokaj-hegyaljai települések és borászatok között.
A megmérettetésre bárki nevezhet, akiknek pedig sok lenne a táv, azok kerékpárral is teljesíthetik azt. A versenyen való részvétel 1000 forintos nevezési díjhoz van kötve, de ezért cserébe a Vincellér ház összes hétvégi programja látogatható.

Megéri sietni
A futáson a WIZZ AIR légitársaság csapata is benevezett, sőt a fődíjat is ők ajánlották fel. Az első helyen befutó 300 eurós repülőjegy vouchert nyer, de minden induló kap repülőjegyre váltható vouchert 20 euro értékben.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: