2015. 09. 16.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Hegyalján fektet be New York állam volt kormányzója

George E. Pataki társaival világhírűvé tenné a hárslevelűt és a furmintot

A 25. Budavári Borfesztiválon mutatkozott be a tokaji borvidék egyik legújabb pincészete. A bodrogkisfaludi birtokközponttal működő Breitenbach Tokaj Pincészetben New York állam volt kormányzója is fantáziát lát.

A Turizmus Online cikke szerint a Breitenbach Tokaj neve nem teljesen ismeretlen a borkedvelő közönség számára, hiszen Kis János borász 2007-ben indította útjára a pincészetet, amelybe 2013-ban pedig magyar gyökerekkel rendelkező amerikai befektetői kör szállt be, akik Tokaj, a furmint és a hárslevelű sikeréért dolgoznak.

fotó: richpoi.com/

fotó: richpoi.com/

George E. Pataki, magyar származású amerikai republikánus politikus (New York állam volt kormányzója, jelenleg az amerikai elnöki posztért is elindult) azért fektet be Tokaj-Hegyalján, mert tulajdonostársaival (Dán Károly, Sylvia Hemingway és Dr. Ernő Holló) eltökélt szándékuk, hogy a furmintot és a hárslevelűt is világhírűvé tegyék.

A Breitenbach Tokaj Pincészetben idén készültek el az első 2013-as tételek – furmint, hárslevelű és narancsbor -, ezek a Budavári Borfesztiválon nagy sikert arattak a nyilvánosság körében. A birtokközpont Bodrogkisfaludon van, a tervek szerint 2016-ra elkészül az egykori XIX. századi Schell kúria felújítása, itt kap majd végleges helyet a Breitenbach Tokaj pincészet, később pedig éttermet és apartmanokat alakítanak majd ki a tulajdonosok.

Jelenleg összesen mintegy tíz hektárnyi területen folyik a szőlőművelés, Tokaj-Hegyalja legkiválóbb területein, mint a Halas, a Lapis, a Nyerges, a Szerelmi és a Szent Tamás dűlőkben.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: