2015. 09. 16.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Ingatlanárak Hegyalján: Tokaj a legdrágább

A 27 településből álló borvidék bár nem számít az ország egyik legnagyobb ingatlanpiacának, de a bortermelők, illetve a gyönyörű tájak szerelmesei számára igenis érdemes lehet ezen a környéken új otthont keresni.

Az ábrán a vidéki egyes településeinek eladó ingatlanjaira vonatkozó átlagárai láthatóak. forrás: www.ingatlannet.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ingatlanok átlagára 13,7 millió forint - derült ki mindez az Ingatlannet.hu statisztikai oldal adataiból. Ennél drágábban csak Tokajban (15 millió Ft), Sárospatakon (13,9 millió Ft) és Tállyán (25 millió) találhatunk eladó ingatlanokat, a többi településen viszont jóval alacsonyabb az átlagár.

A legfrissebb adatok szerint több településen (Golop, Hercegkút, Rátka, Sárazsadány, Szegilong és Vámosújfalu) a hivatkozott oldalon nem található jelenleg eladó ingatlan, viszont Tokajban több családi ház is várja új gazdáját.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: