2015. 09. 10.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Herbakastélyt nyitnak Tolcsván

Gyógynövény-turisztika indul Hegyalján

A nőket és a családosokat célozza meg a magyar tulajdonú Helia-D Tokaj-Hegyalján. A kozmetikai cég a tolcsvai Dessewffy-kúriában alakítja ki „Herbakastélyát”, a várhatóan szeptember végén nyíló látogatóközpontban a borturizmus mellé ajánlanak számos alternatívát.

A Turizmus Online cikke szerint a több mint 250 millió forintba kerülő fejlesztéssel öt munkahelyet hoznak létre, a térségben pedig 12 hónapos folyamatos nyitvatartással 20 új turisztikai szolgáltatás jelenik meg. A különleges kezdeményezéstől évi 10 ezer turistát várnak, a főként a nőket és családosokat megszólító projektben azokat célozzák meg, akik érdeklődnek a gyógynövénygyűjtés és -feldolgozás, valamint a szépségipar szolgáltatásai iránt.

A Helia-D Herbakastélyban a gyógynövénylepárlás folyamatát is bemutatják, a látogatók megtekinthetik Magyarország legnagyobb gyógynövénykönyves gyűjteményének, kézműves kozmetikumokat készíthetnek gyógynövények és illóolajok használatával, de masszázst és kozmetikai kezeléseket is igénybe vehetnek.

A használaton kívüli Dessewffy-kúria újra látogathatóvá válik, valamint egy gyógynövények termesztésére és bemutatására alkalmas díszkertet is kialakítanak. Az épületben pedig borozó-teázó is helyet kap, ahol egy kulináris kalandozásra is van lehetőség a gyógyfüves helyi termékektől egy finom eleganciával komponált borvacsoráig.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: