2015. 09. 09.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Furmint dicséret a tengeren túlról

„Az amerikai borfogyasztóknak fogalmuk sincsen a világszínvonalú borokat adó magyarországi borvidékről” – ezt állítja az Egyesült Államokbeli The Gazette lap újságírója. Rich Mauro a kiadvány internetes portálján közölt írásában hat tokaji furmintot is kiemel.

A cikkről itthon a BorászPortál számolt be, az Iowa állam napilapjára hivatkozva azt írja, hogy a Tokaji Borvidéket még ha ismerik is sokan, de a területen őshonos furmintról biztosan nem.

A Furmint USA promóció dicsérete mellett kiemeli, hogy ez a szőlőfajta az alapja a világszerte ismert Aszúnak, viszont a száraz borok is egyre inkább kedveltek lesznek a fogyasztók körében. Példaként említ hat tételt (Gróf Degenfeld Tokaji Furmint 2011, Erzsébet Pince Furmint 2011, Kvaszinger Hatalos 2012, Majoros Deák Furmint 2011, Gizella Szil-Völgy 2012, Sauska Medve 2012), amely minőségileg a legjobbak közé tartoznak, ám nehéz hozzájuk jutni az alacsony tételszám miatt.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: