2015. 09. 08.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

A Béres Magyarország legszebb szőlőbirtoka

Négyből három győzelem Hegyalján

Újra Tokaj-hegyaljai borászat nyerte a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címet. Ezúttal a Béres Szőlőbirtok és Pincészet hozta el a kitüntető elismerést. Az erdőbényei borászat győzelme azt jelenti, hogy a négy megmérettetésből háromszor hegyaljai nevező nyert. A dobogót tekintve is büszkék lehetünk, a harmadik helyen a mádi Holdvölgy Pincészet végzett.

A Bor és Piac Magazin negyedszer hirdette meg a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címet, a pályázatra 108 birtok nevezett. A tíz legjobb közé két hegyaljai pincészet is bejutott, sőt dobogón is végeztek.


fotók: Bor és Piac

A zsűri a Béres Szőlőbirtok és Pincészetnek ítélte a legtöbb pontot (és ezzel az első helyet), így az erdőbényei cég az évszám megnevezésével, időbeli korlátozás nélkül viselheti és használhatja kommunikációjában a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címet.
A második helyen a Hajós-Bajai borvidékről a Koch Borászat végzett, a harmadik pedig a szintén hegyaljai mádi Holdvölgy Pincészet lett. A két hegyaljai vállalkozás korábban is szerepelt már a versenyben és dobogósok is voltak.

A Béres győzelme azt jelenti, hogy a negyedik alkalommal meghirdetett versengésben a Tokaj-Hétszőlő és a Patrícius után újra hegyaljai borászat diadalmaskodott. Panaszra pedig végképp nem lehet oka az idei nyertesnek, hiszen a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége által kiadott Év Pincészete díj második helyét is elhozta augusztus végén.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: