2015. 09. 05.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Bemutatták a Tokaji Dukátot

Kazinczy, Balassi és Comenius is szerepel a helyi pénzen

A Mádi Furmintünnep keretein belül mutatták be a Tokaji Dukátot. Tokaj-Hegyalja fizetőeszközét várhatóan szeptember végén bocsájtják forgalomba és a térség 27 településén lehet majd vele fizetni.

A hivatalos magyar fizetőeszközzel egyeznek meg a Tokaji Dukát címletei. Az ötszázastól a húszezresig terjedő helyi pénzeken Tokaj-Hegyaljához kötődő személyeket és jellegzetes épületeket ábrázolnak. Az ötszázason Kazinczy Ferenc és a sátoraljaújhelyi városháza, az ezresen Balassi Bálint és az első hegyaljai takarékszövetkezet (ma a Mádi Kúria épülete), a kétezresen Szepsi Laczkó Máté a hercegkúti pincesorral szerepel. Az ötezresen Comenius és a tokaji zsinagóga, a tízezresen Lórántffy Zsuzsanna és a sárospataki vár, a húszezresen pedig I. Orbán Pápa valamint a monoki Andrássy Kastély kapott helyet. A dukátot biztonsági elemekkel is ellátták, speciális festékkel és UV védelemmel készült, több karakteres sorszámmal.
- A dukát az összefogás eredménye- erről Tatárka József Mád polgármestere beszélt a hivatalos bemutatón, mint a Hegyalja helyi pénzének egyik ötletgazdája, aki hozzátette: amellett hogy helyi vállalkozókat hoz helyzetbe a tőke is helyben marad és egyfajta közösségépítő szerepe is van. Mint arról korábban írtunk, a Tokaji Dukát az ország negyedik helyi pénze, a bevezetésétől azt várják, hogy az itt élők valamint a Hegyaljára látogató turisták is előszeretettel használják majd.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: