2015. 08. 26.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Csülökkel zárul a nyár Hegyalján

Második alkalommal tartanak Csülökfesztivált Mezőzomboron

Háromezer adag csülök egy bográcsban és egyéb gasztronómiai kalandok. Dióhéjban erről szól a Csülökfesztivál Mezőzomboron. Azonban ennél mégis több: igazi nyárzáró buli sztárszakácsokkal és zenei fellépőkkel.

A Csülökfesztivál alapjait tavaly tették le Mezőzomboron. A gasztronómiai rendezvényre már akkor is több ezren ellátogattak, most még több emberre számítanak a Tokaj-hegyaljai településen. Éhes biztosan nem marad senki, augusztus 28-án, szombaton háromezer adag csülkösbabot készítenek el egy bográcsban. A két napos programon persze meg is versenyeztetik a főzni vágyókat, így számos elkészítési módját ízlelhetik meg a vendégek a csülöknek.

Miért pont csülök?
Tokaj-Hegyalján az utóbbi években a bor mellett gasztronómiai rendezvényekből is egyre többet tartanak, elég csak a rátkai töltöttkáposzta-, a monoki babfesztivál vagy a tokaji Furmint, Fröccs és Lecsóra gondolni. Mezőzomboron a csülöké a megtiszteltetés, hogy fesztivált szervezzenek köré. Azért a csülköt, mert a település az Észak-Alföld legészakibb csücskén helyezkedik el, a sertés- és a szarvasmarhatartás évszázadokra visszamenőleg egyik fő megélhetési formája a településnek. Az időpontválasztás is tudatos volt, a Szerencsi Csokoládé Fesztivál és a Mádi Furmint Ünnep közötti hétvége sem marad program nélkül. A bográcsok mögött pedig sokak mellett ott lesz a TV Paprika ismert "tetovált séfje", Serényi Zsolt, Bárczi Tamás a Leves Gasztroműhely alapítója és Czanik Balázs fitness edző is.

A nyárzáró rendezvény koncerteket is tartogat. A Csülökfesztiválon fellép a Kerozin, Fésűs Nelly, Détár Enikő és Ladinek Judit formációja (Gráciák) valamint az Apostol is, de lesz kabaré és tűzijáték is.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: