2015. 08. 06.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Újra megnyit a sárospataki Borterasz

Helyi összefogásból indult a kezdeményezés

Újra megnyit a látogatók előtt a sárospataki Borterasz. Augusztus 13-23. között (a Zempléni Fesztivál ideje alatt) ezúttal is helyi borászatok kínálják majd a boraikat a Makovecz téren, a terasz közelében felállított szabadtéri színpadon pedig esténként jazz szól. Augusztus 20-án este László Attila és a népszerű Budapest Jazz Orchestra, augusztus 22-én pedig a Szakcsi Quartet koncertezik majd.

A Borteraszt sárospataki borászatok helyi összefogással, saját finanszírozásból keltették életre tavaly nyáron. A kezdeményez a helyi borra épít, mely évszázadok óta a mindennapi élet fontos része Tokaj-Hegyalján – számol be az újranyitásról a település honlapja.
A terasszal a borászok szőlőművelő elődeik kulturális örökségét akarják továbbvinni azzal, hogy helyi és nemzetközi szinten is elismert Tokaji borokat készítenek. A cél pedig, hogy erősítsék a város borvidéki jelenlétét, valamint hogy a Makovecz tér nyújtotta festői környezetben exkluzív borkóstolási lehetőséggel emeljék a patakiak, illetve az oda látogató vendégek komfortérzetét és a fesztivál színvonalát.

A város bora
A borászok az összefogás jelképeként idén elkészítették Sárospatak város borát is, látványos boros pavilonjukkal, boraikkal és személyes jelenlétükkel pedig immár másodjára csatlakoznak a Zempléni Fesztivál programjaihoz. A vendégek négy pincészet, a Pajzos-Megyer, a Tokaj-Portius, a Harsányi és a Gira Pincészetek borait kóstolhatják idén augusztusban, hozzájuk készített borfalatok kíséretében.

A SÁROSPATAKI BORTERASZ PROGRAMJA 2015. AUGUSZTUS 13 – 23. KÖZÖTT

Augusztus 15. szombat, 18:00 óra – A Brass in the Five együttes gyermekműsora – Mese a Rézhegyen túlról

Augusztus 15. szombat, 20:00 óra – Esti Jazz – Csepregi Gyula emlékére

Augusztus 17. hétfő, 21:00 óra – Swing á la Django

Augusztus 18. kedd, 22:00 óra – Esti Jazz – Vörös Janka E-series

Augusztus 19. szerda, 21:00 óra – Esti Jazz – Összehangolva: Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduó

Augusztus 20. csütörtök, 19:30 óra – László Attila és a Budapest Jazz Orchestra

Augusztus 21. péntek, 18:00 óra – Csintekerintő – gyermekműsor

Augusztus 22. szombat, 21:00 óra – Esti Jazz – Szakcsi Quartet

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: