2015. 07. 29.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka: Ketten is döntősök Hegyaljáról

Erdőbényei és mádi birtok is nyerhet

Két Tokaj-hegyaljai birtok is bejutott a tízes döntőbe a Bor és Piac Magazin megmérettetésén. A Magyarország Legszebb Szőlőbirtokát kereső versenynek eddig egy kivétellel mindig hegyaljai győztese volt.


 
A fináléban nem először kap helyet az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet, mellette a nemrégiben a Decanter Word Wine Awardson aranyéremmel és regionális trófeával is jutalmazott hat puttonyos aszú „gazdája”, a Holdvölgy Pincerendszer is ott van. A mádi borászat sem először finalista, ők is szerepeltek tavaly a legjobb tíz között.

A verseny folytatásaként a zsűri meglátogatja mind a tíz birtokot, a győztesről szeptember elején dönt egy 100 pontos értékelési rendszerben. Ennek lényege, hogy a szakemberek az ültetvényre és a pincére maximálisan 20 pontot, a borokra 10 pontot, a borturizmusra 20 pontot, a kommunikációra 10 pontot és a harmóniára 20 pontot adhatnak, de minden zsűritag további 20 jutalomponttal ismerheti el a szerinte legszebb birtoknak.

Tokaj-Hegyalja nem áll rosszul ebben a versenyben. 2012-ben a Tokaj Hétszőlő, 2013-ban pedig a bodrogkisfaludi Patrícius Borház nyert a most negyedszer meghirdetett versenyben. Tavaly Villányba, Bock József pincészetébe került a trófea.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: