2015. 07. 22.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Crescendo – Újra Tokajban a zenészek

Két hétig a komolyzenéről szól minden

Megkezdődött a tizenkettedik Crescendo Nyári Akadémia. A komolyzenei mesterkurzus a tavalyi év után újra Tokajban rendezte be székhelyét. A két hét alatt számos koncert és hangverseny lesz a városban, ez idő alatt az iskolákban, a színházban, a sportcsarnokokban, sőt még a polgármesteri hivatalban is gyakorolnak a zenészek. A nyári akadémiára öt kontinens harminchét nemzetének háromszáznyolcvan résztvevője érkezett.

 

A Crescendo Nyári Akadémiát egy svájci református lelkipásztor, Beat Rink kezdeményezésére jött létre 1985-ben. A szervezetnek azóta már 3 kontinensen, 40 országban 2000 tagja van. A kéthetes kurzus tavaly költözött Tokajba, előtte tíz éven át Sárospatakon tartották a programot. Az idei programra a világ öt kontinensének harminchét országából érkezetek hallgatók és tanárok. A háromszáznyolcvan résztvevő a kéthetes műhelymunka mellett számos koncertet adnak, a kurzus lényege a tanulás mellett a közönség előtt való szereplési lehetőség biztosítása. Előadásokat pedig nem csak a kulturális intézmények falain belül tartanak, a diákok az utcákon és tereken, vagy éppen egy kávézó kerthelyiségében is zenélnek, sőt zenés miséken és kreatív istentiszteleteken is részt vesznek. 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: