2015. 07. 19.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Megostromolták a Sárospataki várat

Magyar, szlovák és lengyel vitézek csaptak össze

Ostromhétvégét rendeztek Sárospatakon. A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumának szervezésében korhű ruhákba öltözött hagyományőrzők várták a látogatókat a különleges programra.

Megszokott már a csatajelenet is ezen a hétvégén, a nyílt színi csatát az Olaszbástya Bodrog-part felőli részén tartották. A programon Bethlen Gábor Hagyományőrség hajdúi mellett Tatáról a Pálffy Kompánia és a Mare Temporis Alapítvány is részt vett, de Kassáról, Pozsonyból és Lengyelországból is voltak ott hagyományőrzők. A Héttorony Hangászok pedig nemcsak a csata alatt, hanem egész hétvégén korabeli dallamokat idéztek fel.

Helyszíni képriportunk a csatáról: 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csata mellett voltak harci-, mesterség- és tüzérségi bemutatók, 17. századi étkek készültek valamint a táborokban bepillantást nyerhettek a több száz évvel ezelőtti életbe a látogatók.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: