2015. 07. 16.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Édes együttműködés

Megállapodást kötöttek a szerencsi csokoládé kapcsán

Együttműködési megállapodást írt alá Szerencsen a Nyíregyházi Főiskola a Szerencsi Bonbon Kft-vel. Az édesipari cég szakmai tapasztalatával a felsőoktatási intézmény gyakorlati oktatási munkáját segíti, míg a főiskola kutatói és innovációs tapasztalatával járulhat hozzá többek között az üzem technológia-fejlesztéséhez.

A szerződés aláírására a szerencsi Polgármesteri Hivatalban került sor, ahol jelen volt Koncz Ferenc polgármester, aki ezt az együttműködést egy kezdeti lépésnek nevezte a város és a Nyíregyházi Főiskola között. A dokumentumot aláírásával látta el Kiss Ferenc, a Nyíregyházi Főiskola általános rektorhelyettese, az intézmény vezetője, illetve Kvancz József, a főiskola kancellárja is, a Szerencsi Bonbon Kft. részéről pedig Takács István ügyvezető szignózta a megállapodást – adta hírül a Nyíregyházi Főiskola.
 
Kvancz József, a Nyíregyházi Főiskola kancellára és. Kiss Ferenc, az intézmény általános rektorhelyettese Szerencsen Takács Istvánnal, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetőjével és Koncz Ferenc polgármesterrel. fotó: nyf.hu
 
A felek kiemelték, hogy e partneri kapcsolat keretében a jövőben lehetőség nyílik a két fél együttműködésben a kft. által gyártott édesipari termékek új típusú technológiai fejlesztésére, -innovációjára. A Nyíregyházi Főiskola oktatói, kutatói tapasztalatával, valamint az Agár és Molekuláris Kutató és Szolgáltató Intézetében meglévő eszközpark segítségével élelmiszer-minőségi és -biztonsági vizsgálatokat végez majd, illetve közös termékfejlesztési munkát folytatnak. Ebben előnyt jelent, hogy a főiskolának korábban komoly sikerei voltak az egészségmegőrző élelmiszerek fejlesztésében, illetve egyéb új típusú nyersanyag feldolgozási eljárásokban. A kft. a felsőoktatási intézmény gyakorlati oktatási munkáját segíti majd, így tapasztalatszerzési lehetőséget, illetve szakdolgozati, kutatási témát is kínál a hallgatóknak.

Nem egyedülálló kezdeményezés az, hogy Tokaj-Hegyalján. A napokban Mád és a Debreceni Egyetem kötött kutatási és oktatási megállapodást. Ennek részeként a tokaji borokat vizsgálják, a cél hogy tudományosan alátámasszák a térség borainak különlegességét.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: