2015. 07. 08.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Menő dolog Tokaj-Hegyalján pihenni!

Turizmus: Sárospatak vezet, Sátoraljaújhely, Tokaj és Szerencs is a listán

A Balaton után a második legfontosabb turisztikai régióvá lépett elő Észak-Magyarország - ez derül ki a turizmus.com összeállításából. A portál szerint az olyan kulcsmutatók, mint a vendégforgalom, a foglaltság vagy az árbevétel tavaly 20 százalékkal nőtt a 2008-as adatokhoz képest.

A KSH adatokon alapuló felmérésből kiderül, hogy főként a belföldi vendégszám a magas, az 1,7 millió szálláshelyi vendégéjszaka az országos forgalom 14 százalékát adja. A külföldieké ennél jóval alacsonyabb, a 329 ezres számmal alig 3 százaléka a teljes országénak. A régióban a szálláshelyek 14,5 milliárd forintos összbevételt értek el.
Érdekes adat az, hogy Észak-Magyarország szálláskapacitása 33 ezer férőhely, ebből 7300 található a régió 87 szállodájában.


Sárospatak vezet, Újhely növekszik
Ha a Tokaj-hegyaljai vidéket nézzük, akkor a rangsorban Sárospatak áll a legelőkelőbb helyen. 2008-ban 52606 vendégéjszakát töltöttek el kereskedelmi szálláshelyeken, tavaly pedig 52250-et. A csökkenés tehát minimális, a vendégek 70 százaléka volt hazai turista. Hegyalján itt pihent tehát a legtöbb külföldi vendég.
Sátoraljaújhely javított 26 796-os vendégéjszaka számát sikerült 28380-ra emelni, a vendégek 93 százaléka volt magyar. Tokaj 16 323-ról visszalépett, a 2014-es évre 14296 főt tudott elkönyvelni. Szerencs sem büszkélkedhet, a 2008-as 1761 vendégéjszakája 765 főre csökkent.

A kutatás szerint egyébként ezen a vidéken a külföldi turistákat tekintve még mindig a lengyel turisták dominálnak, őket a szlovákok és németek követik. A cseh, román, ukrán és orosz vendégek is megjelentek, számuk meghaladja a 3 százalékot.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: