Véletlen cikk


 


Erdész-forrás pihenő - Aranyosi völgy

 

 
Alapadatok
 

 
 
Cím: Abaújszántó Aranyosi-völgy Abaújszántó-Aranyos felé eső végén
 
Nyitvatartás:

Egész évben látogatható

 
  
Részletes leírás
 
 

Az Aranyosi-völgy legnépszerűbb pihenője, az Erdész-forrás pihenő. Az iható vizű forrás mellet olvasható az Erdő fohásza, amelyet minden erre járónak el kell olvasnia, s érdemes megfogadni az abban foglaltakat. Kisebb de hasonló adottságokkal beszámoltunk már az Ádám-szakáll pihenőről is ugyanezen az útvonalon.

Az út egyik oldalán található a forrás, a másik oldalon egy nagyobb térben az elhelyezett padok, asztalok, tűzgyújtóhely, s tér, akár gyerekeknek játszani, akár csak ejtőzni. A patak közelsége és csobogása nem gyakori látvány, de egy átlagos napon szárazlábbal át tudunk kelni, nem is rajta, inkább fölötte.

 

A gyerekek imádni szokták ezt a helyszínt, s a szülők is, mert olyan közel kerülhetnek az erdőhöz, a természethez, amilyen helyet ritkán találni úgy, hogy csak le kell parkolni az autót az út mellé. Aki az autó adta kényelmet nehezen adja fel, de szeretne ilyen környezetben tölteni egy délutánt az jobb helyet nem is kívánhat.

De természetesen a gyalogos és kerékpáros túrázok is megtalálhatják számításaikat, mert ez az út nem tartozik a nagy forgalmú főutak közé - szerencsére - s nem kell tartani se kamionforgalomtól, se más nagyobb járműtől.