Véletlen cikk


 


Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza

 

 
Alapadatok
 

 
 
Cím: Tokaj 3934 Tolcsva, Kossuth Lajos út 32.
 
Nyitvatartás:

Hétfő: Zárva

Kedd-Péntek: 9:00 - 16:00

Szombat: 10:00 - 15:00
 
Előzetes egyeztetéssel a múzeum nyitvatartási időn kívül is látogatható.
 
Weboldal: http://www.tolcsva.hu/intezmenyek/bormuzeum-es-boraszati-kultura-haza
 
  
Részletes leírás
 
 

 Az intézmény 2007 augusztusában nyitotta meg kapuit Tokaj-Hegyalja szívében Tolcsván. A múzeum az egykori Constantin házban található, melynek felújítását követően a földszinten kaptak helyet a hegyaljai szőlőtermesztésnél és borkészítésnél használt korhű eszközök és kiállítási tárgyak. Az évek során a lelkes helyi emberek felajánlásai révén folyamatosan bővült a kiállítás, ami ennek köszönhetően mindig tud újat mutatni a vendégek számára.

 
Az emeleti kiállító termek rendszeresen adnak teret időszakos helytörténeti és kortárs művészeti kiállításoknak. A helyi emberek összefogásának és áldozatos munkájának köszönhetően 2014. június 28-án került megnyitásra egy új állandó kiállítás, az „Élő múlt” fotókiállítás, mely Tolcsva régi és újkori arcát mutatja be egy különleges képkészítési technológia segítségével.
Az intézmény nem csupán múzeumi funkciót tölt be, hiszen rendszeres ad helyet különböző rendezvényeknek, konferenciáknak, tréningeknek, civil összejöveteleknek, így igazi közösségi tere a településnek.