Véletlen cikk


 


Magyar Motorok Múzeuma

 

 
Alapadatok
 

 
 
Cím: Bodrogkeresztúr 3916 Bodrogkeresztúr, Kossuth út 96.
 
Nyitvatartás:

 Hétfő-Vasárnap: 6:00-22:00

 

 
Weboldal: http://mmmb.uw.hu/
 
Facebook: https://www.facebook.com/MagyarMotorokMuzeuma/
 
  
Részletes leírás
 
 

 A Magyar Motorok Múzeuma 1997-ben nyitotta meg kapuit. A belső kiállítótérben 30 db motorkerékpár, valamint metszetelt motorblokkok, csónak- és stabilmotorok mutatják be az 1945 utáni magyar járműgyártás egy részletét. A járműveken kívül használati tárgyak és ruhák is felidézik az elmúlt század '50-es, '60-as és '70-es éveinek hangulatát.

A múzeum épületén kívül is érdekességek várják a látogatókat: a nyári időszakban oldalkocsis motorok kiállítását tekinthetik meg, sőt, a bátrabbak még be is ülhetnek egy körre az oldalkocsiban. A kert kempingként is szolgál, illetve helyet ad egy sörözőnek.
 
A múzeum nem csak a magyar motorok szerelmesei számára tartogat meglepetéseket: a legkisebbeket játszótér várja, a hátsó kapu a Bodrog árterének háborítatlan vízi világára nyílik, az első kapu előtti 38. számú főúton könnyen megközelíthetőek Tokaj-Hegyalja, illetve Zemplén nevezetességei is.
 
A múzeum épülete és kertje többször adott már helyet különféle rendezvényeknek. A múzeum saját motorostalálkozója, a Magyar Motorok Randevúja másfél évtizeden át "lakott" a kertben, itt sátraztak a motorosok, innen indultak túrára és itt volt az ügyességei feladatok egy része is. De volt már a kertben kerékpáros teljesítménytúra szálláshelye, választottak már minket úticélként veterános baráti társaságok közös túráikon és általános, illetve középiskolai osztályok tanulmányai kirándulásai is vezettek már ide.
A múzeum több, mint pár porosodó, öreg motorkerékpár, mindenkihez próbál szólni, mindenkinek próbál valami érdekeset mutatni.