Véletlen cikk


 


Világörökségi Bormúzeum

 

 
Alapadatok
 

 
 
Cím: Tokaj 3910 Tokaj, Serház út 55.
 
Nyitvatartás:

NOVEMBER 1. - MÁJUS 31.

 
HÉTFŐ: ZÁRVA
 
KEDD – VASÁRNAP: 09:00 – 17:00
 
kasszazárás: 16:30
 
 
 
JÚNIUS 1. - OKTÓBER 31.
 
HÉTFŐ: ZÁRVA
 
KEDD – VASÁRNAP: 10:00 – 18:00
 
kasszazárás: 17:30
 
Weboldal: http://www.bormuzeum.eu/vilagoroksegi-bormuzeum-tokaj
 
  
Részletes leírás
 
 

 A Világörökségi Bormúzeum a Tokaji Kulturális és Konferenciaközpont harmadik és egyben befejező attrakciója. A város egy régi romos és elhagyatott épületéből alakították ki a bormúzeumot, a felújítással a kulturális negyed is impozáns képet mutat a látogatók felé. A Világörökségi Bormúzeum a világörökségi borvidékek kiállítóhelyeként és múzeumaként működik a kor igényeinek megfelelően. A Tokajba érkező turisták a Magyarország egyetlen világörökségi borvidéke mellett osztrák, francia, német, olasz, portugál és svájci termőterületek különlegességeivel is megismerkedhetnek.

A Tokaj-hegyaljai borvidéket interaktív tárlatok mutatják be, a látogatók gyalogosan, kerékpárral vagy autóval úgy barangolhatják be a térséget, hogy közben ki sem lépnek az épületből.
A főszerepet persze a Tokaji kapja, a világszerte ismert borról és az ahhoz kapcsolódó munkáról és hagyományokról szinte mindent megtudhatnak a múzeum vendégei. A tárlatok könnyeden mutatják be mindezt a technika és a digitális lehetőséget segítségével.
A Világörökségi Bormúzeumban azok sem fognak unatkozni, akik a hagyományos kiállításokat keresik. A Tokaji Múzeum gyűjteményének egy része, benne eddig be nem mutatott leletekkel is helyet kap a háromszintes épületben, így a városba érkező vendégek a térség múltját is megismerhetik.