TOKAJI FOTÓSZALON

Fotópályázat Tokaj-Hegyaljáról

Meghosszabbítva 2016 szeptember 30-ig! Részletek itt

A Hegyalja.info, Tokaj-Hegyalja turisztikai portálja második évben rendezi meg fotópályázatát. Az első évben Fotózz Tokajit! néven indított pályázat idén nevet vált, a pályázat neve ezentúl Tokaji Fotószalon.

Műfaji megkötés nélkül, bármilyen képpel lehet nevezni, ami a pályázat kereteibe az alkotó megítélése szerint beleillik, legyen az Tokaj-hegyaljai táj, portré, innen származó bor, vagy bármi más. Bárki - amatőr és hivatásos fotósok is - nevezhetnek, erre vonatkozóan nincs megkötés.

A pályaműveket digitális formában várjuk, a zsűri által legjobbnak ítélt képekből kiállítást rendezünk 2016 október elején.

Nevezési díj nincs!

Pályázni lehet:
 1. Maximum 5 db képpel (ha sorozatot ad be valaki, akkor annak is bele kell a maximális számba férnie).
 2. A fotókat digitális formában, jpg formátumban sRGB színmódban kérjük. Hosszabbik oldala legalább 2400 pixel méretű (törekedjünk a szabvány képformákra 3:2, 4:3, de nem kizáró feltétel az ettől való eltérés). Egy-egy digitális felvétel terjedelme lehetőség szerint ne haladja meg az 5 Mb-ot. A képnek megfelelőnek kell lennie nagyméretű, 30x40 cm-nek megfelelő nagyításra – amennyiben a beküldött kép erre nem alkalmas, a nagyméretű változatot külön bekérjük.
 3. A képfájlokat e-mailben, vagy CD-n várjuk a lentebb feltüntetett címekre.
 4. A képek fájlneve a következő formátumban legyen megadva: szerző Családneve_Keresztneve_Aképcíme_sorszáma.jpg Pl.: Minta_Otto_Vegtelen_Szabadsag₁.jpg
 5. Amennyiben valamely kép különleges technikával készül, vagy a szerző maga szeretné kidolgozást végezni, akkor azt készen, 30×40 mérette paszpartuzva kell beküldeni, de a digitalizált kép beadása így is határidőre szükséges.
 6. Nevezési lapot a http://hegyalja.info/fotopalyazat címről lehet letölteni.
 7. Zsűrizés: elektronikus úton, 1-10 pontig értékelik a zsűritagok egymástól függetlenül a képeket. Fekete-fehér és színes képek egy kategóriában lesznek bírálva. Végül az összesített pontszámok alapján jut be az első 20 kép a kiállításra. A díjak a zsűri külön döntése alapján kerülnek kiosztásra a kiállított képek közül.
 8. Közönségszavazás: a zsűri pontozása alapján első 50 képet nyilvános szavazásra bocsájtjuk.

  A közönségszavazáson legtöbb szavazatot kapó kép kapja a közönségdíjat. A szavazók között egy ajándék Hegyaljai hétvégét sorsolunk ki.

 9. A zsűrizés után a kiválasztott felvételekből (30×40 cm méretű) nagyításokat rendelünk. Ennek költsége a rendezőt terheli.
 10. Az általunk nagyított képek a hegyalja.info tulajdonában maradnak, a másodkiállítás jogát fenntartjuk.
 11. A pályázónak teljes mértékű szerzői jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályamű fölött. A szervező nem vállal felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban.
 12. A nyertes fotókat a rendező, a jelen pályázathoz kapcsolódó kiállítás és egyéb események népszerűsítésének céljára a szerző nevének feltüntetése mellett szabadon és térítésmentesen felhasználhatja. A kép üzleti jellegű felhasználásáról a kiíró a szerzővel külön szerződést köthet és egyeztethet.
 13. A pályázatra küldött képekkel a pályázó a fentebbi feltételeket elfogadta.
 14. Beérkezési határidő: 2016. szeptember 30.
 15. Zsűrizés várható ideje: 2016. október 5.
 16. A zsűri tagjai neves fotóművészek.
 17. Díjazás:

  Fődíj: 50.000 Ft pénzjutalom

  További díjak: tárgyjutalmak, helyi termékek és élmények

 18. A képek bejutásának értesítése e-mailben a zsűri jegyzőkönyvének kiküldésével történik.
 19. Kiállítás megnyitása: 2016. októberében
 20. Képek visszaadása: csak a ténylegesen beküldött papír alapú képeket küldjük vissza a kiállítás bontásaután; más megismételt helyszínen történő kiállítás után.

Információk, nevezési lap letöltése:
hegyalja.info/fotopalyazat

Kiírás letöltése: pdf

Nevezési lap letöltése: pdf docx

Email cím(információk, pályázatok beadása)
fotopalyazat@hegyalja.info

Postacím (CD-n benyújtáshoz, vagy a különleges képek postázásához)
Creative IT Kft. 4400 Nyíregyháza, Fazekas J. tér 7.

Benyújtási határidő: 2016.szeptember 30.

Jó fényeket kíván:
A hegyalja.info szerkesztősége