Véletlen cikk


 


Borecet Művek - Acetánia Muzeális Kiállítóhely

 

 
Alapadatok
 

 
 
Cím: Bodrogkeresztúr 3916 Bodrogkeresztúr, Tarcali út 22.
 
Nyitvatartás:

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 8:00-16:00 
Hétvégi látogatás esetén előre bejelentkezés szükséges.

 

 
Telefon: 36306520654
 
Weboldal: http://borecet.hu/
 
Email: info@borecet.hu
 
  
Részletes leírás
 
 

Borecet Művek

A Borecet Kft. 2010-ben kezdte meg működését a Tokaj- hegyaljai Bodrogkeresztúron. A családi vállalkozás azzal a céllal jött létre, hogy újjáélessze hazánkban a minőségi borecetfogyasztás kultúráját, valamint meg ismertesse az emberekkel az értékes összetevőket tartalmazó bor- és balzsam ecetek széleskörű gasztronómiai felhasználási lehetőségeit és jótékony élettani hatásait.

Termékeinket kizárólag természetes úton, biológiaierjesztéssel készítjük. A borecetek csakis a borokból származó és az ecetsavbaktériumok által közvetített összetevőket tartalmazzák. Nem használunk semmilyen adalékanyagot, tartósítószert, hozzáadottcukrot vagy aromát.

A bor- és balzsameceteinkhez többféle ízvilág illeszkedik, így a termék skála kialakításakor törekedtünk arra, hogy a lehető legváltozatosabb, többnyire hazánkban előforduló alapanyagokat használjunk. Bátran nyúltunk a különböző fűszernövényekhez, gyümölcsökhöz vagy akár virágokhoz.

A Tokaji Borecetek 100%-ban helyettesítik az ipariecetet. Amellett, hogy egészségesebbek, finomabbá, ízekben gazdagabbá teszik a velük készült leveseket, mártásokat, húsételeket és savanyúságokat. Az alacsonyabb savtartalmú édesebb balzsameceteink a zöldség- és gyümölcssaláták, desszertek és koktélok tökéletes kiegészítői, étvágyunk meghozói vagy éppen a tartalmas étkezések méltó zárásai.

A gasztronómiai élmények mellett számos jótékony hatással rendelkeznek boreceteink: segítik az emésztést és a fogyást, gyulladás csökkentő és fertőtlenítő hatásúak, élénkítik a vérkeringést, csökkentik a vércukorszintet valamint a koleszterint, kontrollálják a vérnyomást.

Acetánia Muzeális Kiállítóhely

Múzeumunk élményszerűen mutatja be az érdeklődőknek, ennek az emberiséggel közel egyidős fűszernek a kultúrtörténetét. Vendégeink a látogatás során megismerkedhetnek az ecetek megannyi fajtájával, elkészítésünk mikéntjével és kalandostörténelmükkel.

Az Acetánia egy olyan kiállítótér, ahol a látogatók a legkorszerűbb prezentációs technikák segítségével ismerhetik meg a borecetek gazdag történetét és izgalmas előállítási módját.