Véletlen cikk


 


Gróf Degenfeld Kastélyszálló étterme

 

 
Alapadatok
 

 
 
Cím: Tarcal 3915 Tarcal, Terézia kert 9.
 
Nyitvatartás:

 

 
Telefon: +3647580400
 
Weboldal: http://www.degenfeld.hu/
 
Email: hotel@degenfeld.hu
 
  
Részletes leírás
 
 

Befogadóképesség: max. 70 fő
Főszakács: Solymosi Attila

Fizetési módok:
• Készpénz (EUR, HUF)
• Bank kártya (AMEX, Mastercard, VISA)
• SZÉP Kártya (OTP, K&H, MKB)
• Erzsébet utalvány

A német-magyar származású Degenfeld grófi család elsőrangú birtokaival fontos szerepet töltött és tölt be Tokaj-hegyalja történetében.
Gróf Degenfeld Imre alapító tagként vett részt az 1857-ben alakult Tokaj-hegyaljai Bormívelő Egyesület munkájában.


A család 1994-ben elhatározta, hogy újjáéleszti a szőlőbirtokot, és első osztályú termőterületeket, valamint egy ősi pincét vásárolt Tarcalon, Tokaj mellett. A birtokrészek a tarcali Terézia dombon és a Mézesmál dűlőben, Mád, valamint Mezőzombor határában terülnek el, 100 hektáron és egész Tokaj-hegyalja legjobb szőlőterületei közé tartoznak.


"A nemesség kötelez" - a birtok kompromisszumot nem ismerő minőséggel kapcsolatos elvárásai a szőlőterületeken szigorú mennyiségi korlátozásokat, fürt-, illetve bogyószelekciót irányoznak elő. Tokaj-hegyalja tradicionális borkülönlegességei (Szamorodni, Fordítás, Aszú) mellett a birtok magas minőségű késői szüretelésű félédes és édes, valamint száraz és félszáraz borokat hoz létre a borvidék hagyományos szőlőfajtáiból, a Furmintból, a Hárslevelűből és a Muscat Lunel / Sárga muskotályból.


A Degenfeld család elkötelezett híve a tokaji hagyományoknak és nevével kezeskedik borai elsőrangú minőségéért. A szőlőbirtok tagja a Tokaj-hegyaljai borászatokat tömörítő Tokaj Renaissance, Tokaji Nagy Borok Egyesületének.

 

Róluk írtuk korábban