Véletlen cikk


 


Csicsörke lekvár

 

 
Alapadatok
 

 
 
Cím: Bodrogkeresztúr 3916 Bodrogkeresztúr, Kossuth u. 114.
 
Nyitvatartás:

 

 
Telefon: +36302751041 +36206672686
 
Weboldal: http://csicsorke.hu/
 
Facebook: https://www.facebook.com/CsicsorkeLekvarKulonlegessegek
 
Email: info@csicsorke.hu
 
  
Részletes leírás
 
 

Csicsörke, a lekvár fellegvár

A lekvárt rendkívül sok ételhez felhasználhatjuk, desszertekhez, tésztákhoz, ehhez pedig legjobb a nagymamák által készített finomság. Azonban néha jól esik megkóstolni valami újat, különlegeset.Létezik Tokaj-Hegyajlán egy hely ahol megtalálható a házikészítésű lekvárok és szörpök kánaánja. A település neve Bodrogkeresztúr, a jelszó pedig Csicsörke.

A Csicsörke név egy kis családi vállalkozást takar, amit 3 évvel ezelőtt alapítottak. Először csak hobbinak indult az egész a cukrász végzettségű családfő, Kovács Gyula számára. "Eszébe jutottak különféle íz variációk, amiket elkészített, majd a barátokkal, ismerősökkel meg is kóstoltatott." - mondja a feleség, Gáspár Andrea.

 

"Többször kérdezték, nem gondoltunk-e arra, hogy nagyobb mennyiségben készítsünk és áruljuk." Ekkor alakult Tokaj környékén a Hegyalja-Piac, ahol a helyi kistermelők árulhatják házilag készített termékeiket. Itt mutatkoztak be először és örömmel tapasztalták, hogy van igény a különleges lekvárokra és szörpökre, hiszen nagy sikert arattak a vásárlók körében.

Termékeikkel rendszeres résztvevői a Hegyalja-Piacnak havonta egyszer. Ezenkívül alkalmanként kézműves piacokra is ellátogatnak. Bodrogkeresztúrban, Tokajban borászatoknál lehet találkozni a lekvárjaikkal, szörpjeikkel. Valamint vendégházakban, szállodában, delikátesz üzletekben, paleo boltokban is fellelhetőek, sőt a telefonos megrendeléseket el is postázzák. 

 

A hétköznapi ízek mellett (eper, meggy, málna, feketeszeder, feketeribizli,narancs, áfonya,birsalma,kajszibarack) megtalálhatóak a terjedelmes skálán az extrém ízvilágúak is, mint például a bodzavirágos, vodkás, chilis, csokoládés, vörösboros, vagy éppen a mentás. A gyümölcs szörpökön kívül pedig árulnak még levendula, rózsa, menta, citromfű és bodzavirág sziruppal készült főzeteket. A tartósítószer és adalékanyag mentes paletta folyamatosan változik, ahogy születnek az új ötletek, ráadásul bátran fogyaszthatják cukorbetegek és a paleo étkezést előnyben részesítők is, mivel egyaránt készítenek fehér cukorral, gyümölcs cukorral, stevia-erittel és teljesen natúran is termékeket.

A finomságokat formás kis üvegekben lehet megvásárolni, aminek a címkéjének tervezésénél a család két gyerkőcét, Esztert és Pannát is bevonták a szülők. Az ő rajzuk alapján született meg a cég neve és logója is. "A két lányunk nagyon szeret rajzolni és az ő rajzaik közül esett a választás egy kismadárra, ami roppantul hasonlított a mifelénk honos, költöző énekes Csicsörkére. Mivel az egész családnak tetszett az ötlet, így lettünk CsicsörkeLekvár ." - meséli Andrea.

A család, jövőbeli terveibe is beavatott minket: "Még csupán Magyarországban gondolkodunk, bár nem titok, külföldről is érdeklődtek a termékeink után.