Véletlen cikk


 


Kudri Lovasudvar

 

 
Alapadatok
 

 
 
Cím: Tokaj 3910, Tokaj, Gróf Apponyi Albert út 26
 
Telefon: +36702241061
 
Nyitvatartás:

Egész évben, előzetes egyeztetés szerint

 
Email: kudrilovak@gmail.com
 
  
Részletes leírás
 
 

A Kudri Lovasudvar kis családi vállalkozás, amely elsősorban a lóhoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínálja az ide látogatóknak. Tokajban  és környékén a szőlőn és borospincéken kívül páratlan természeti és emberi értékeket tudunk bemutatni.

Kudri László vagyok, a vállalkozás megalkotója és üzemeltetője. Lovas családba születtem és azóta is folyamatosan tenyésztem a lovakat. 1985-ben szereztem agrármérnöki diplomát Debrecenben. Ekkor díjugratásban versenyeztem, közben tanítottam a felnövekvő ifjúságot a lovaglás „tudományára”, majd később kettesfogathajtó versenyeken vettem és veszek részt ma is saját tenyésztésű Kisbéri lovaimmal.

Célunk, hogy a turista betekinthessen az itt élők munkájába, életébe.
Láthatják Piroska néni csuhébabáit, Guszti bátyám vesszőből font tárgyait, Nagy Sándor méhészetét, ahol mézet is kóstolhatnak, a Kapuvári család pedig saját sajtkülönlegességeit kínálja a vendégeknek.

Ezeket a helyszíneket lovas társaskocsival keressük fel, a haladó lovasok lóháton követhetik a csoportot.
Az úton (Tokaj és Tiszaladány között) a Tisza-gáton haladva érintetlen ártéri erdőket, réteket láthatunk, közben megismerhetjük az extenzív juh-, szarvasmarha-, lótartás technológiáját, a pásztorélet eszközeit.

A környékre csillagtúrákat is szervezünk, gyerek, kezdő lovasokat is oktatunk.

Ha igénylik, szabadtűzön sütünk mangalicasertést, rackajuhot, főzünk birkapörköltet, és ezt kísérjük kistermelői tokaji borral.

A régi értékek fontosak számunkra, ezért hagyományőrző ruhában rendszeresen részt veszünk különböző rendezvényeken. Ezek a teljesség igénye nélkül: Hortobágyi Lovasnapok, Farmer Expo Debrecen, Tokaji Szüreti Felvonulás, Tokaj március 15. ünnepség.

Ha változatosan, aktívan kíván pihenni, keressen fel minket!