Véletlen cikk


 


Tokaj Nobilis Szőlőbirtok

 

 
Alapadatok
 

 
Cím: Bodrogkeresztúr Bodrogkeresztúr, Kossuth út 103
 
Telefon: +36 20 391 83 28
 
Nyitvatartás:

Hétköznap telefonos bejelentés alapján:

8.30-15.30

Hétvégén:

előre egyeztetett időpontban

 

 Borászat vezetője:

Bárdos Sarolta
„2012 Évbortermelője Tokaj-hegyalján”

 
Weboldal: http://tokajnobilis.hu/
 
Email: bardos@tokajnobilis.hu
 
  
Részletes leírás
 
 

A Tokaj Nobilis Szőlőbirtokot 2000-ben alapítottuk, családi gazdaságunkban 6 hektár szőlőt művelünk. Területeink Bodrogkisfalud határában, a Barakonyi és Csirke-mál dűlőkben találhatóak. Furmint, Hárslevelű, Sárga muskotály és Kövérszőlő fajták teremnek szőlőinkben.

Borászatunkat Bodrogkeresztúr szívében, egy 1800-as évek végén épült, helyi védettséget élvező parasztházban helyeztük el. Présházunkhoz tartozik egy hagyományos pince is, ahol megfelelő klímán tudjuk aszú borainkat érlelni.

Nálunk a borkészítés a szőlőben kezdődik, hiszen a bort alapvetően a szőlő minősége határozza meg. Mivel számunkra a bor minősége a legfontosabb, ezért a rendkívül szigorú metszés, hajtás- és fürtválogatás után hektáronként 20 hl bort szűrünk. Boraink nagy része fahordóban erjed és érlelődik több hónapig vagy évig. Palackozás után 3-6 hónapig pihentetjük a borokat, mielőtt forgalomba hoznánk.Száraz dűlő szelektált borok mellett, késői szüretelésű borok és 5 vagy 6 puttonyos Aszú borok születnek a pincénkben.

Szeretnénk, ha borainkban kifejezésre juthatna a dűlőink egyedi adottsága és a hungaricum szőlőfajták fajta különleges karaktere.

A borászat előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

A hozzánk több napra látogatóknak lehetősége van a Tokaji Nobilis Udvarházban szállást foglalnia. A 2015-ben felújított épületben 5 hangulatosan felszerelt, tágas szobával várjuk vendégeinket.

Róluk írtuk korábban